konstigalilian -

Sköldpaddsrace minsann!

I tisdags var det strålande sol och pojkarna, Karro och jag var på strålande humör. Mest för att vi skulle till ett naturreservat för att lära oss om sköldpaddor. 

Pojkarna var ivriga så dom sprang fort fort för att komma fram till reservatet där skölldpaddorna bodde. 

Väl framme blev pojkarna presenterade för fröken som skulle lära ut sin kunskap om sköldpaddor och för dom andra barnen där. Sen rullades det in en vagn med plastburkar utan lock, och i varje plastburk låg det minst en sköldis av olika slag. 

Oliver var lite blyg inför allt folk samtidigt som han verka tyckta det hela var riktigt spännande. 

Den här minipini sköldisen blev min favorit. 

Här får barnen klappa och säga hej till djuren med husen på ryggen. 

Oliver var som sagt lite blyg för alla dom andra barnen så han stod helst en bit ifrån gruppen och höll sin Lilian i handen. 

Men efter en stund lyckades han övervinna den jobbiga känslan i magen och då gick det bra att vara med i gruppen. Extra bra gick det förstås eftersom lillebror V fanns där och som han kunde hålla hand med. 

Här racas det. Kämpa kämpa friskt humör skalet hänger utanför heja heja heja!

Gunnar var lite lagom intresserad av sköldpaddorna...

..men allra bäst tyckte han det var att få bekanta sig med Karro som han verkligen tyckte om. Men, vem gör inte det egentligen. Alla gillar Karro! Inte minst pojkarna som tyckte om henne från första stund. Dom var riktigt glada över att få ha min vän från sverige på besök och i måndagsmorgon tyckte vi alla att det var tomt utan att ha henne här.  


Det var en mysig liten temastund i djurreservaret med sköldpaddsrace, en utomhus upptäcksfärd, pysselstund, sköldpaddsmatning och popcornsfika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0