konstigalilian -

Julen varar fram till Påsk och tvärtom...

När alla andra bloggar om Midsommar bloggar jag om Påsken som var. Det är så det blir när man har mycket att blogga om. Smällar man får ta. Jag hoppas det är okej för er.. 
Här i USA firas Julen som ni vet på en söndag och inte på en lördag som vi europeer är vana vid. Samma sak gör dom med Påsken. Så på söndagen runt klockan tolv mitt på dagen åkte vi hem till Eric's mamma och pappa som stod som värdar för Påskfestligheter.

Innan vi kom iväg, precis innan vi skulle åka till farmorn och farfarn, fick jag höra Viggo från hallen som ropade "Help I'm stuck!" Oliver, som satt på sig sina gummistövlar istället för finskorna, tyckte det var jättekul. Jag med om jag ska vara ärlig och ärlig ska man ju helst vara. 
Väl framme hos farmorn och farfarn blev det kramkalas på gräsmattan mellan mig och mina pojkar. Det blev många kramar allt som allt under dagen för vi hade saknat varandra under veckan då jag var i väg på äventyr.
När hela skaran med gäster anlänt invigde barnen firandet med en Egg Hunt i den soliga trädgården.

Påskharen hade varit rysligt slarvig och tappat bort en massa ägg så gott som överallt. 

Tur att grabbarna var skickliga äggletare!

Ett ägg hade hamnat högt upp i fåglarnas matplats. Så pass högt att Viggo fick ta lite hjälp av sin farfar. 

Fast Viggo avslöjade klart och tydligt att han ska äta massor med spenat så att han kan nå upp helt själv nästa år. 

Medan barnen letade reda på äggen stod några av de vuxna och kacklade i trädgården. 

Stolt som tuppen skulle man kunna säga. 

Korgarna fylldes fulla med färgglada ägg.

Och ju fler äggen blev, ju större blev glädjen i barnens ansikten. 

Både i och bakom det stora trädet låg det ägg och Oliver hittade dom utan problem. Trädet, som förövrigt såg ut så här i slutet av mars.

När alla äggkartongerna var fyllda med ägg kunde man konstatera att äggjakten var avklarad och lyckad! (Äggkartongerna var nästan fulla. Tre av äggen saknades och man misstänker att det är hunden som ligger bakom det då man såg spår av rosa,blått och gult i hennes mungipa).
Påskharens hjälpreda nr 1.

När jakten var slut begav vi oss till soldäcket för att umgås en sväng över en massa snacks innan det skulle bli dags för mat.

I köket höll Farfar Påskhare på att fixa för fulla muggar.

Det donades och grejades med allt möjligt gott. 

Layton och pappa Johan, två stiliga killar i matchande outfit.

Senare var det dags för mat. 

Mitt på bordet hade en discohöna värpt ägg. 

Kvällens meny såg ut som följande. En läcker vårsallad med fårost och färskt bröd till förrätt. 

Lamm, smörstekt sparris och potatisgratäng med vitlöksmör och roquefortost till huvudrätt. 

Till dessert fanns det en himla massa att välja på och eftersom jag är sån som måste smaka på allt så har ni enkelt listat ut att jag fick en sockerkick a la världsklass. Happy Easter! 

Dom här små kaninerna tillhörde dock Oliver och Viggo så dom lät jag bli. Men gulliga var dom. 

Farmorns riktigt goda vanilj och persiko sufflét med maräng. Så fanns där även en himmelsk key lime pie också men den missade jag med kameran. Föresten var all mat riktigt god och jag blev riktigt mätt. Plus att jag hade det fasligt trevligt med allt trevligt folk. En väldans Glad Påsk med andra ord!

Om någon av dessa grejer skulle dyka upp på Antikrundan skulle ägaren få besked om att han är mångmiljonär.

Nu sjutton får ni hålla i er för här kommer det en rad med bilder från besöket på Country Music Hall of Fame i Nashville.

Tre våningar proppade med viktig musik kuriosa.

Gitarrer och scenkläder från tidiga television program i färg.

Så här kunde grejerna se ut förr i tiden när dom spelade in musik. 

Den här bilden är till min svåger Tonye. Han gillar radios av den här typen. 

Kläder från mycket kända personer och legender. 

Som Jerry Lee Lewis skjorta till exempel. Mäktigt! 

Det fanns mycket fränt att se men det mäktigaste av allt var nog bilen tycker jag. Fast inte den här bilen. Nog för att den var frän men det fanns två stycken bilar var av den ena var absolut bäst.. 
Bilen, med hästtema som har tillhört någon känd countrymusiker, var cool men om ni skrollar ner så ska ni få se bilen som var hundra gånger coolare.  

Elvis Presley's cadillac!!! Det du Mamma! :) 

woooow

Kan ni tänka er va! Att USA's första och enda kung har kört runt i det här åket. Tänk också att lilla jag har stått någon meter ifrån en av Elvis bilar. Det tycker jag är coolt. 

Det näst häftigaste jag såg var flygeln. Återigen en grej som tillhört kungen. För givetvis ska en kung ha en flygel i guld. Vad annars liksom!  

Pianot fick Elvis i present av sin fru Priscilla på deras första bröllopsdag.  
På den här pallen har han alltså suttit och klinkat. Klink Klink. 
Jag såg en film. En film som handlade om musikens historia. Den var mycket intressant. Det mest intressanta för stunden var att man fick se mycket av det man såg inne på museumet på skärmen. Gitarrer och kläder och sånt.
Flera meter vägg från golv till tak med guldskivor från alla möjliga begåvningar. 

Som från legenden i svart tillexempel. Det fanns nog minst fyrtio guldskivor med hans namn på väggen. 

En rekonstruktion över hur en känd inspelningstudio såg ut för ett antal år sedan. År 42fKr om jag får dra en vild gissning. 
Extremt onödigt att glasa in dessa kläder om ni frågar mig. Dom borde istället lånas ut till melodifestivaler runt om i världen så att så många som möjligt kan njuta av dom. 

Vem kan ha haft på sig denna klänning tro? Smal midja och stora bröst. Hum. Rätt gissat! Dolly Parton. Till höger om klänningen ser ni hennes handskrivan kladdpapper i orginal till låten Jolene. 

När jag fick se den här kostymen reste sig håret på mina armar och jag fick gåshud. Ja, det fick jag faktiskt. Jag är inte den som är speciellt kändiskåt direkt men när det gällde legender visade det sig vara annorlunda.

Jag menar, en orginalkostym från The Man in Black ser man inte varje dag precis.  

När jag fick se denna samling med boots beslöt jag mig för att om jag någon gång kommer skaffa mig ett till par cowboyboots så ska dom vara oranga med turkosa fjärilar på, precis som dom nere till höger. Inte direkt för snygghetens skull utan mer för att folk ska undra. 
En katt bland hermelinerna. Den relativt nya stjärnan Taylor Swift's klänning.   
Johanny Cash's sista gitarr som även var hans favorit.

Inlägget om besöket inne på Country music hall of fame and museum får avslutas med en bild på Cash handskrivna text till den sista låten han skrev innan han dog. Hurt
Faktum är att den bilden får avsluta besöket i Nashville och hela semesterveckan. För efter vårat besök på muséet tog vi bussen till flygplatsen för att flyga hem mot Philadelphia igen. 



Och för er som har hängt med här på bloggen och läst om Liinas och mina semesteräventyr i städerna
Atlanta-->New Orleans-->Nashville
Behöver jag inte ens nämna att det blev lyckat.
För det har ni räknat ut för länge sen! 
/Lilian

En byggnad som ser ut som ett piano och som har massor med fränt att bjuda på.

Så genom morgonen vi gick...

Genom staden som, trotts skyskrapor och sånt, är lantlig värre till atmosfären...
Genom Music City Wak Of Fame...

Genom stjärnan tillägnad Elvis och många många fler...
För att slutligen komma hit. Country Music Hall of Fame and Museum. 
Vad som fanns på insidan kommer jag visa er i nästa inlägg...

Öö Öö Öö Ha den äran!

Ett fyrfaldigt leve till min svåger Johan idag! En människa som funnits i familjen jag tillhör nästan precis lika länge som mig, till och med ungefär två månader längre på ett ungefär. Att vi tillhör samma familj, det är jag himla glad över ska ni veta!

Den här bilden är tagen för ett år sedan då vi firade Johans födelsedag. Då bjöd han på sin specialitet på sin aprilsoliga terass -Johans hemgjorda kolgrillade burgare! Mums! 

Johan min sköna! Jag hoppas på att du blir lika mycket firad i år som i fjol. 
Tyvärr missar ju jag och Swachamisa detta års födelsedag men jag hoppas att det blir någolunda trevligt i alla fall ;) Puss Puss från Liljana! ♥


Kaffekick och sockerkick

Efter en lång natt tillsammans med latjo lajvarna (som jag valt att kalla dom) och kissnödiga människor slog klockan äntligen 6:00 och Dunkin Donuts öppnade för dagen! Äntligen kunde jag nu väcka Liina och berätta att det var dags för frukost. Så i ett nyvaket Nashville tog våra trötta fötter en promenad mot Americas favorit kaffeställe nr 1.

Vi var dom första kunderna för morgonen men rätt snart efter oss började en och annan att droppa in för att få i sig lite frukost. America runs on Dunkin, som dom säger här. 
Jag var hungrig som ett troll så jag köpte mig två stora bagels och en kopp kaffe med hasselnötsmak.
Sen satt vi där, halft döda, i väntan på att resten av staden skulle vakna till liv. Då vi hade några timmar av väntan på oss så hann jag med att köpa mig en kopp med varm mintchoklad också. Mycket för den goda smakens skull men det var sockerkicken jag främst var ute efter. Plus att det var lite ofint av oss att bara sitta där i flera timmar och utnyttja Dunkin på sittplatser, i väntan på att stan skulle vakna, utan att köpa något mer. För Liina och jag är då verkligen inte såna som utnyttjar lokaler. Nej nej, absolut inte!..lalala...

Runt klockan 9 fick vi nog av att häcka inne på DD och istället började vi att gå mot den delen av staden där vårt nästa mål befann sig. Stadens stoltet, Country Music Hall of Fame and Museum! Det stället öppnade inte försen 10 så vi hade gott om tid på oss att strosa runt, och på vår morgonpromenad genom Nashvilles gator stötte vi givetvis på en gitarrstaty som denna.

Vad i hela friden!?

Efter att vi suttigt och väntat in notan som alla restauranggäster utom vi tycktes få, till och med de gäster som kom efter oss i ordningen, och efter att vi bestämt oss för en springnota råkade vi springa på något underligt som visade sig bli väldigt bra för oss. Jag ska förklara lite bättre...

Till vår glädje fick Liina och jag se att det pågick något nattligt event inne i en stor konferensbyggnad, som låg granne med ett hotell. Vi beslutade oss för att försöka gå in och kolla läget och se i fall det fanns någon möjlighet för oss att spendera natten i konferensbyggnaden, i smyg. Jag lade märke till att man var tvungen att ha ett biljettband runt handleden för att komma in, men eftersom det inte kostar att försöka planka in så tipsade jag Liina om att rulla ner ärmarna på jackan för att göra ett försök (kriminella som vi nu var). Med raka ryggar och täckta handleder gick vi förbi ordningsvakterna i svarta kostymer som stod och såg viktiga ut vid entrén. Vi kom in utan några som helst problem. Utan att bli stoppade och utan att dom ens sa något till oss. Vilket jag tyckte var mycket märkligt, av ordentliga män som tror sig vara viktiga, i kostym. Än mer märkligt tyckte jag det var att vi inte blev stoppade, och utfrågade vad just vi gjorde där, när vi väl kom in och fick se vad det var för typ av event...


Freakshow!!! Eller, nu tog jag i. Det var ett event för lajvare! Rollspelare. Ni vet såna som klär ut sig till fantasifigurer, pratar fantasispråk och som leker att dom lever i ett tv eller dataspel typ. Hur sjutton kunde Liina och jag komma in där utan att bli frågade om vi hamnat rätt?! Med tanke på att vi, i stort sett, var dom ända som inte var utklädda(uppklädda?). Nåja. Vi svalde det ganska snabbt och istället satte vi oss ner för att spana in läget och se vad det egentligen var som försegick. Folk var galna. Den ena efter den andra i lustig peruk och än lustigare kläder pratade i trans om enhörningarnas förintelse, rymdens möjligheter och jordelivets återkomst samtidigt som många av dom höll i hemmagjorda låtsasvapen gjorda av toalettrullar. Jag hade svårt att hålla mig för skratt. Vart i hela världen hade vi hamnat? Var detta Guds straff för springnotan? I så fall måste jag tacka honom. För ett mer underhållande straff får man leta efter! Hur som haver. Vid det här laget var Liina och jag riktigt trötta. Speciellt Liina då hon verkligen behöver sova. (Hon är precis som en liten tant när det gäller sömn. Hon måste få sova. Medan jag som ni vet kan stanna uppe hur länge som helst men fortfarande vakna runt 8 snåret på morgon. Så det är alltså oavgjort i det där med pensionärsanklagelser när det gäller just Liina och mig. Lika mycket tant båda två. High 5!) Sova var det ja. Eftersom jag vet hur viktig sömnen är för Liina så kom jag på en himla massa bra idéer för just sovställen..



Det första stället vi provade att sova på var gömda under en trapp. Dock kunde vi endast stanna under trappen i ca 15min innan vi blev påkomna av en kvinna som jobbade med eventet. Som svar på frågan till vad vi höll på med mummlade jag till henne att vi låg där och vilade upp oss i väntan på att gå till "space" (då jag tidigare hört några lajvare pratat om att dom skulle till en sal för att delta i "Project Space"). "Okej, ha det så kul" blev kvinnans svar och vi kunde andas ut. (Dock än en gång lite bittra över att hon trott att vi var två lajvare..) Men under trappen ville vi inte stanna. Därför tyckte jag nu att vi skulle förflytta oss till ett genialt ställe. Under borden med dom långa svarta dukarna! Det var så att det fanns en lång rad med ett femtiotal uppradade bord med långa svarta dukar i en våning av trapphuset och jag uppmanade Liina om att välja ett av borden som sovställe medan jag själv kröp under ett bord för att ta en liten tupplur. Liina blev nervös. "Psst! Lilian, kom upp igen. Lilian. Vad gör du? Kom upp" Men jag låg kvar. I ca 20 minuter låg jag kvar. Tills en städande man med en kvast började sopa under just den sektionen med bord som jag låg under...


Och här kom mina Spindelmannen skills till användning! Jag lyckades slingra mig ur situationen och mannen med kvasten finfint. När mannen sopade på ena sidan av bordet tog jag och rullade ut på golvet av andra sidan bordet. Sedan låtsades jag, sittandes ner på huk, att knyta mina skosnören. Dock kom jag i samma sekund på att jag hade mina nya boots utan snörning på mig så jag kände mig lite som en idiot. Men det viktiga i det hela var att mannen med kvasten inte hade sett mig komma fram ifrån bordet vilket jag lyckades med. 10 meter ifrån detta satt Liina på en stol och försökte hålla inne ett asgarv. Hon hade sett allt och hon erkände att hon tyckte det varit skitkul samtidigt som hon varit skitnervös. Själv är jag för trög för att bli nervös. Kanske för att allt alltid verkar lösa sig på ett eller annat sätt för mig? Hur som helst. Efter min första slummer under bordet övertygade jag Liina om hur bekvämt det var att slummra under borden då det både var mörkt och mjukt, på grund av det svarta duktyget och heltäckningsmattan som täckte golvet. Liina, vars ögon nu stod i kors, blev lockad till att prova så vi kröp under ett varsitt bord för lite god och välbehövlig sömn. Denna gång kunde vi sova i ca tjugo minuter för efter det märkte vi att lokalens trapphus och alla salar började att tömmas på folk. Klockan var nu strax innan två på natten och det verkade som att eventet började nå sitt slut.


Attans! tänkte vi. Men det var bara att börja leta sovställe på nytt. Denna gång vandrade vi över till grannbyggnaden, som var ett hotell. Men inte för att checka in i något rum. Nej nej, sånt kostar ju pengar och vi hade ju lyckats klara oss bra från just betalning så varför bryta ett vinnande koncept? Vi resonerade helt enkelt som så att personalen i receptionen inte skulle reagera så mycket om vi slank in, för att leta gömställe, då det fanns gott om utklädda lajvande gäster att fästa blicken på istället för att lägga märke till oss. (Många av lajvarna verkade nämligen spendera sin natt på hotellet). Så Liina och jag smög helt enkelt än en gång med raka ryggar, vilket är viktigt om man inte vill bli påkommen, in till damernas...

Och där spenderade vi sen resten av natten! Tro det eller ej! Vi slutade alltså på damtoaletterna i lobbyn på ett hotell. Vägg i vägg med receptionister som jobbade natt, ovetande om att dom hade två fripassagerare ombord. Vid en sminkbänk (eller vad man ska kalla det) spenderade vi natten. Jag sittandes på bänken och Liina sittandes på en stol. Då och då blev vi avbrutna i vårt försök till att sova i och med att kissnödiga toabesökare kom inknallande. För att folk som kom in på badrummet inte skulle bli fundersamma och misstänksamma över vårat övernattliga beteende så hade vi en täckmantel. Varje gång någon kom in höll vi fejkade konversationer med varandra som löd ungefär så här "När sa du att dom skulle komma? Snart. Sist jag ringde så var dom hos pappa så dom kommer nog om en kvart. Vill du att jag ska ringa igen? Nej, vänta en stund till. Vi vill inte stressa dom" Eller så här "Mår du bättre nu? Eller känns det som att du måste kräkas igen?" Den sistnämnda konversationen var effektiv då den fick besökarna att skynda sig ut från toaletterna och på så sätt blev vi sabbt ensamma igen i ett nytt försök om att sova. Den största utmaningen att försöka låtsats om att vi absolut inte spenderade natten där var när städpersonalen kom in runt tre snåret. Detta var andra gången någon med sopkvast nästan kom på oss. Men bara nästan. Phue! För ute på gatan ville vi inte hamna då vi absolut inte hade någon lust till att frysa. Tacka visste vi vår varma offentliga hotelltoalett!

Blev det någon sömn då? Inte för min del för jag tog självmant på mig rollen att sitta vakt. Liina där emot. Hon intog den här positionen och med den lyckades hon att sova i ungefär två timmar. Hon satte sig ner, lade sjalen över huvudet och så slocknade hon på två sekunder. Tur att jag hade toaletter nära till hands för jag var nära att kissa på mig av det! Och undrar ni om det var svårt för mig att hålla mig vaken är svaret absolut inte! Visst, jag var trött men varje gång jag sneglade åt Liinas håll och fick se henne sitta och sova så här så piggnade jag till av ett asgarv!
PS. Är inte Liina utsökt lik Joppe i "rädda Joppe, död eller levande" där hon sitter? 





"Gratis" är gott.

Vi gick ju som sagt runt för att leta upp ett bra matställe. Våra kriterier var bra meny och bra musik. Varken Liina eller jag är stora fan av modern countrymusik så vi var lite kräsna.

Hej Elvis som stod utanför en butik som sålde krimskrams. 

Som jag nämnde så hade vi som krav att restaurangens musik skulle vara bra. Det var nämligen så att varenda restaurang och pub hade föreställningar med livemusik. Jag skojar inte. Det var liveband överallt. Country såklart. På just den här restaurangpuben spelade den här mannen och han var bra och småkänd så därför var stället överfullt med folk. Så mycket folk att vi inte kunde få tag i bord så vi fick gå vidare och leta reda på något annat ställe. 

Och vi fick tag på ett himla bra ställe vill jag påstå. Men jag kommer då inte lägga upp några bilder från annat än maten och jag kommer inte nämna namnet på stället. Och det eftersom vi gjorde något kriminellt där... 

Så här var det. Vi satt i baren. Vi beställde in mat. Liina tog en hamburgare och jag en klubbmacka. Vi fick vår mat. Vi åt upp maten samtidigt som vi lyssnade på bra musik framfört av ett trevligt band. Sen satt vi bara där i baren en bra stund. Vi pratade och kollade på människor och lekte den där leken när man gissar hur människors liv är bara att dömma av utseende. Det var kul. När Liina och jag suttit vid baren en bra stund utan att fått in någon nota började vi undra om personalen helt glömt bort oss. Jag var dundersäker på att dom glömt oss men Liina tvekade. Dock valde vi att inte fråga. Vi väntade istället lite till. Efter att ha suttit i baren över 1,5h utan nota sa jag till Liina "Nu går jag". Liina skrattade. Jag gav Liina en busig och seriös blick tillbaka och så sa jag återigen "Nu går jag". Liina gav mig en finurlig fullisjutton-blick tillbaka och så sa hon "Ja, vi drar". Jag tog hennes ord på allvar så sakta reste jag mig upp för att börja gå. När jag kommit halvvägs ut från restaurangen, som var full av folk såklart annars hade detta nog aldrig funkat för nu försvann jag ju liksom i folkmassan, märkte jag att Liina satt kvar. Jag undrade vad i hela friden hon höll på med så jag ringde hennes mobil. "Möt mig vid utgången. klick". Det tog yttligare två minuter sen ser jag hur Liina tittar höger, tittar vänster, reser sig upp och går. Väl vid utgången låtsades vi inte om någonting utan fortsatte bara att gå lungt och sansat ett tiotal meter ut på gatan. Sen, efter dom tio meterna började det man kallar springnota. Jäklar vad vi sprang! Utan mål, iväg från restaurangen fort fort fort.

Vi sprang bort från stadens huvudgata för att gömma oss en stund och för att inse vad vi faktiskt hade gjort. Vi hade stuligt mat. Stuligt! Inte nog att vi var utan boende för natten, vi betedde oss som dom värsta kriminella luffarna någonsin! Fy fabian vad dåligt av oss men samtidigt så himla kul och bra så att jag inte ångrar ett dugg. 
Och man brukar ju säga att allting har en mening och det tror jag stenhårt på. För det var så att vi lyckades springa i från vår nota till ett ställe som vi kom att ha stor nytta av... 

(PS. Bilden av "The Legends Corner" har ingenting med stället vi kom att ha stor nytta av att göra. Det är bara en känd pub som vi kom att besöka senare på natten och som även är väldigt känd. Gå dit om ni någon gång åker till Nashville vetja).


Till Mamma och Pappa. Jag vet att detta var dumt men eftersom jag inte känner någon ånger för detta kan jag inte be er om förlåtelse för mitt rebelliska uppförande. Till mitt försvar vill jag dock informera om att restaurangen var smockad på folk så dom gick nog inte med någon större förlust i och med vår springnota. Och snälla ni. Vad ni än gör  -skvallra inte till Jultomten om vad jag gjorde! För vad är en jul utan julklappar! Så vill jag säga att jag Älskar Er också. Och så vill jag bara säga att jag inte är det minsta arg på er, för jag vet att ni gjorde det bästa i försöket att uppfostra mig. Puss ♥

Rader med musik och gator upplysta av neon.

När vi nu lämnat ifrån oss resväskora blev allt så himla mycket lättare. Det var skönt att slippa konka på dom och nu kunde vi gå i butiker utan att vara nervösa över att vi skulle riva ner en massa varor.

Hade jag haft med mig väskan in hit så lovar jag er att jag hade lyckats riva ner både Elvis, Cash, Jerry Lee, Steve Young och många fler i en hög på golvet. 

I det tidigare inlägget nämnde jag att det var boots i varannan butik och i butikerna mellan bootsen var det skivor. Skivbutiker med musik och böcker i långa rader, överallt. Nashville lever för musiken det är ett som är säkert!  

När Liina och jag utan någon som helst brådska, eftersom vi som ni vet hade gott om tid på oss, gått runt och tittat i affärer började det bli mörkt. 

Stadens huvudgata började lysa upp i alla möjliga färger av olika neonskyltar. 

Men si här gott folk! En bild på mina boots som jag självklart invigde på stadens gator. Bilden gör inte bootsen till rättvisa med hur dom ser ut i verkligheten då det främst är en dålig vinkel för det men i alla fall. (En parantes är att cigarettfimparna på bilden absolut inte är mina. Skulle aldrig i hela mitt liv falla mig in att röka. Hoppas verkligen att ni har samma syn på rökning som mig kära vänner för rökning är en farlig och ohälsosam sak). 

Utanför varje pub och affär var det tema Country som gällde. I min uträkning som jag gjorde med ögonmåttet har 98% av alla ställen inspiration från musik och cowboys. 
När butikerna stängde igen runt 21-22 (sen va!) snåret gällde det för oss att bestämma oss för vart vi skulle äta. Det gällde för oss att fylla på rikligt med energi då vi visste att vi var tvugna att hålla oss vakna hela natten. Om vi lyckades hitta ett bra matställe, det kommer jag avslöja i nästa inlägg...

Bootsjakt och Världens bästa Cowboy! Ps. Mamma, snälla läs inte detta...

Nu känner jag på mig att det kommer bli lite rörigt så det gäller för er att hänga med...
Liina och jag landade i Nashville under fredagseftermiddagen. Liina, jag och våra två resväskor på hjul. Dom där resväskorna blev lite till ett bekymmer då vi var tvugna att släpa runt på dom då vi valt att inte förhandsboka något hostell som vi kunde lämna av dom på. Liina och jag hade nämligen bestämt oss för att strunta i boende och stanna uppe hela natten! Dock hade vi hoppats på att det skulle funnits någon möjlighet att lämna väskorna i några hyrskåp med lås eller så på flygplatsen men icke sa nicke. Att behöva gå runt och dra på ett par resväskor över natten i en storstad där det kan finnas banditer var vare sig smidigt eller smart. Så där hade vi ett litet bekymmer. Men bekymmer är till för att lösa tycker jag och därför bekymmrade det mig just inte så mycket. Istället övertalade jag Liina om att allt skulle fixa sig och så bar det iväg på stöveljakt. 

För jag hade som mål att köpa mig ett par cowboy boots under mitt besök i Nashville. Extra påtagligt blev det att jag ville ha ett par boots från just där när jag såg att det verkligen var så att gatorna kryllade med cowboys! Jag som trott att det där med cowboys mer var en överdriven sak som man föreställer sig kan finnas på platser som Nashville. Att man kanske skulle se en och annan men så var inte fallet. Fallet var som så att det var cowboys överallt. Cowboys med smuts under naglarna, boots, solbrända nackar, muskelösa armar och hatten på. Och mitt i stan höll dom till, kan ni tänka. På fredagskvällarna kommer bönderna till stan för att svänga loss fick vi höra. Och det ska jag säga er. Jag har aldrig varit i en stad där jag känt det som att jag varit på landet tidigare än under mitt besök i Nashvill. YeeHaaw!

Hur gick det i jakten på boots då? Jo tack. Varannan affär i centrala delarna av staden kryllade av affärer med boots så jag hade höga förhoppningar på att hitta mig ett par. 

Man kunde välja på många olika varianter i prisklasserna dyr, dyrare och dyrast. Inte var det billigt inte. Vi gick i många olika affärer i jakt på ett par boots till mig som skulle passa in i pris, storlek och färg.

Bland annat gick vi i den här mannens butik. Cowboy Blue är hans namn. Han vart, som ni kanske kan se, stormförtjust i mig. Varför vet jag inte riktigt. Jag var mest pratglad och det verkade han gilla. Han visade mig statyetter och priser han vunnit och utnämningar han fått genom sitt liv som cowboy. Så visade han mig sin lilla hund och så gav han mig en bild på sig själv när han deltog i ett rodeo mästerskap i Florida på 70-talet och som han vann. Tydligen är han en kändis i cowboy-kretsarna om man ska tro hans ord och det gör jag förstås. (PS. Om ni nu tycker Blue's namn är lite roligt så kan jag avslöja att jag gjorde bort mig angående det. I början av Blue's och min konversation (innan han hade blivit så där kramigt intim med mig som på bilden) frågade jag honom om rekommendation till en bra restaurang. Han mumlade på något med sin söderdialekt som jag uppfattade som "oh yeah go'ain eat at??and order some bbq??ribbs?? and the name is Blue" Alltså uppfattade jag hälften av det han sa ungefär. Jag låtsades dock som att jag hade förstått allt och sa tack. Efter det sa han "What's your name girl?" Jag sa Lilian och frågade om hans namn tillbaka. Han svarade "Blue" och vet ni vad jag sa då? Jag sa "No, your name. Not the restaurant". Och vet ni vad han sa då! "Blue is my name and not the name of the restaurant" Oups! Jag sa "Oh, I am sorry. Wow that's a pretty name you got there Blue". Så skrattade vi gott båda två. Han berättade om förklaringen till sitt namn som kommer från hans far som var en indian. Blue är 50% indian men 100% cowboy sa han. Nog för att jag är usel på matte men denna gång tror jag att det är Blue som är ute och cyklar..Den där missuppfattningen som uppstod med namnet påminner mycket om det här (spola fram till 3:49). Och så tyckte jag att Blue var en kopia av Jerry's, i Tom&Jerry, farbror. Kolla bara här så ska ni få se!)

Tyvärr så var det inte i Blue's butik jag hittade mina boots utan det var här. Japp. Jag fick tag i ett par! Egentligen hade jag velat haft ett par med färgglada blommor men eftersom alla par som jag såg med just blommor på var, i min smak, för mesiga i färgerna blev det ett par enfärgade bruna istället. Inte lika roligt kanske men attans så snygga. Synd nog har jag ingen bra bild att visa er och det är ju lite tråkigt men ni får säkert se dom någon gång när jag har på mig dom i framtiden skulle jag tro. 

Mina stövlar kan jag inte visa men den här stöveln kan jag visa er. Jag bad mannen som sålde mina boots till mig att visa mig dom dyraste bootsen han hade i affären och det var dom här. Hundra procent handgjorda i äkta krokodilskinn. Dom kostade ♣ vill jag lova. 

Så visade mannen mig dom här bootsen också som är så dyrbara att dom inte ens är tillsalu. Dom har tillhört en känd countrysångerska som jag inte har en aning om vem det är. Hon köpte bootsen i mannens butik. Jag tänkte dock fråga mannen om hon inte var nöjd och om det var därför hon gav tillbaka bootsen till affären. Men eftersom han var så stolt över att ha hennes boots i butiken så var jag tyst om den saken. Men håll med om att det är lite konstigt att hon skänkte tillbaka något som hon köpt där. Dålig reklam skulle jag vilja påstå. 

Mannen var så stolt över sin monter med kändisens grejer. Föresten så är det tydligen många kända countrymusiker som köper sina boots från mannen. Dolly ska visst ha sig ett och annat par hemma i sin garderob bland annat. Och nu har även kändisen Lilian Kirchsteiger köpt sig ett par så det kan han lägga till på sin kändislista. 

Men! Vad är nu detta? Samma bild två gånger? Vänta. Det kommer en förklaring..
Minns ni att jag nämnde att vi hade bekymmer kring vart vi skulle förvara väskorna under natten? Minns ni även att jag sa åt Liina att vara lugn för att Lilian kan precis allt här i världen? Allt utan slalom förstås, för det har jag aldrig försökt. Men om jag någon gång testar så kan jag säker det med ska ni se /Lilian på Bråkmakargatan.  
Efter att jag köpt mig mina boots sa jag till Liina att "Nu ska vi gå tillbaka till Blue och då kommer jag dra till en liten nödlögn och det du behöver göra är att hålla med mig. Okej?" Liina gick med på planen. Väl tillbaka hos Blue (inte nog med att jag just precis skulle till att ljuga honom rätt upp i ansiktet med min lilla nödlögn, jag kom tillbaka till hans butik med ett par boots inhandlade från en konkurrent. Lilian lilian lilian...) sa jag så här på ett ungefär "Haodi Cowboy! Jag tänkte be dig om en tjänst fast innan du svarar vill jag att du ska känna dig fri till att säga nej. Jo så här är det. Våra kompisar som vi ska bo hos i natt kommer snart och hämtar oss. Dom kommer direkt från flygplatsen och har hela bilen full med passagerare och bagage så våra väskor kommer inte få plats. Dom bor cirkus fyrtio minuter här ifrån så det skulle underlätta om dom slapp att åka två gånger..." längre än så hann jag inte innan Blue sa "Lämna väskorna här och hämta dom imorgon vetja! Inga problem!" Så tog han väskorna och ställde dom bakom kassadisken och sa "Då ses vi imorgon igen. Vilken tur". Med dom orden så kändes det lite bättre i min mage där en lögnklump just vuxit sig stor. För enligt Blue var vi båda vinnare av situationen! Sen sa vi "vi ses imorgon" innan Liina och jag knallade vidare ut på stan där vi visste att vi hade många timmar att spendera. En hel natt. En hel natt full av händelser. 

Om ni undrar varför jag drog till en lögn beror det på att jag inte ville sumpa chansen till Cowboy Blue's hjälp. För jag var osäker på om han skulle gå med på "Hej igen Blue jag tänkte bara fråga om vi får ha våra väskor i din butik under natten och komma tillbaka och hämta dom i morgon bitti för vi har inget hotell och vi vill inte dra runt på väskorna genom stan när vi kommer loda runt alldeles ensamma med alla uteliggare och banditer under natten". Därför ljög jag. Förlåt Blue.

Fortsättningen på semestern. Framme i Nashville!

Fredagen (7/4) kom och det var dags att säga hej då till mitt kära New Orleans för att åka vidare mot nästa resmål på vår semestervecka. Nashville!

Nashville i Tennessee. (Tennessee. Det var värst vad mycket upprepade bokstäver det kan få plats i ett och samma ord). Nashville som främst är känt för att vara Countrymusikens mecka. Någon som verkligen tycker om Nashville är Jill Johnsson. Det läste jag i en skvallerblaska hemma hos min mamma för ett himla bra tag sen. Föresten så kunde man nästan listat ut det själv då countrysjungande Jill är Sveriges svar på USA's Dolly Parton. Den där Jill älskar Nashville lika mycket som jag älskar New Orleans skulle jag tro. Nu vart det mycket bladder om ingenting egentligen. Ni kanske undrar över mer relevanta saker. Som varför vi valde att besöka just Nashville och svaret på det kan ni få om ni vill. Jo, Nashville tyckte både Liina och jag verkade vara en intressant stad att göra en snabbvisit i under vår tid som bosatta i USA. Vi påstod lite som så att vi aldrig skulle besöka Nashville under något annat tillfälle i våra liv om inte nu. Så därför slog vi till. Hänger ni med? Bra. 
Och vad tycker vi om Nashville nu, efter att vi har varit där? Joho, det var en trevlig stad ska jag säga er. Musik och Cowboys överallt. Det tråkiga är bara att Liina och jag aldrig någonsin kan besöka staden igen om vi skulle vilja för vi är nämligen portade för gott. Eller, nu kanske jag överdrev lite för det är inte sant. Vi är inte portade. Fast det skulle vi mycket väl kunna vara så mycket bus som vi gjorde där! Mitt framför näsan på stadens sheriff bland annat. Om ni har tid att titta in på bloggen snart igen så ska jag berätta mer. Mycket mer! Hej så länge.

HURRA x 12

Grattis till min systerdotter Fideli som fyller 12 år idag!

Jag hoppas att någon bakar henne en himla god tårta och firar henne så mycket som det bara går!

Den här tårtan bakade Fideli och jag tillsammans i somras. Då firade vi livet. Livet är underbart.

När tårtan var klar bjöd vi alla i vår närhet, som var tillgängliga och sugna, på tårtkalas. Servetter och flaggor och hela köret. Fideli gjorde så här med sin servett och sina flaggor vilket jag tyckte var kreativt och sött så jag tog en bild som minne. Minne var det jag. Det har jag många av tillsammans med Fideli. Vi har så himla kul när vi umgås och det kommer vi fortsätta med så länge vi lever, oavsett ålder. Det har jag bestämt ♥



Fideli min ögonsten! 
Jag önskar Dig en toppenbra födelsedag! Frukost på sängen, ett hav av sönderrivet presentpapper och så mycket sjönsång som det bara går. Här kommer min sång till dig. (Föreställ dig den i melodin "Maja Piraja" av Electric Banana Band). 

Fidelis födelsedagssång från Moster Lilian.
Fidde min Fidde
Min älskade Fidde
Fidde min Fidde
Min älskade Fidde

Jag har en liten skrutt
I ett hus långt bort från där ja'är
Jag kalla henne för Fiddeplutt
Och hon är mig väldigt kär
Det är så smidigt med Fiddeplutt
Hon är så rolig och fin
Så skaffa dig också en sån skrutt
Och inte något som luktar prutt 

Från USAAAA till Sverigeee
Önskar jag henne Graaaattis 
Från USAAAA till Sverigeee 
önskar jag henne Graaaattis
!!!

Förlåt för att jag alltid är så pinsam men det är sånt man får ta om man har en moster som mig. Om du vill klaga så gör det hos din Mormor. Det är hon som har satt mig till världen :) 
HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA! 
12 stycken hurra till Dig idag! 
♥ Moster Lilian 




Där alla galningar håller till. Plus mig.

Bourbon Street var det ja. Var eviga kväll lika galen.

En natt spenderade vi lite mer tid där, än att bara gå igenom gatan, för att kolla lite noggrannare på alla tokstollar. Det var natten då vi tog och köpte oss en varsin Handgranat. En drink alltså. Ännu en typisk drink för New Orleans. Drinkarna köpte vi i en lucka precis som att vi skulle handlat glass i en liten glassbar på en strand eller så som det brukar vara i Sverige under somrarna. 

Så här såg dom ut. Handgranaterna. 

Skål på're kompis.

Dom smakade surt men gjorde oss glada. Konstigt det där. 

Vi träffade på Homer. Han satt utanför en bar och kliande sig på pungen med en öl i handen, såklart. 

Vi träffade även en pimpad hund. Sjörövarhatt, scarf, halsband, toffsar och vingar. Och ett par solglasögon! Stackars liten. 

En man lekte byggarbetare och ballanserade på en stege trots en massa alkohol i kroppen. Stollebro.. 
Vi såg en massa andra filurer med men eftersom ingenting är gratis här i världen ville dom allra helst ha betalt för att bli fotograferade och si det ville jag inte slösa kosing på.

Som dag och natt.

Innan nästa inlägg vill jag bara visa er kontrasten som råder på Bourbon Street beroende tidpunkt på dygnet.

Bourbon Street strax före lunch, 12:00

Bourbon Street starx före midnatt, runt 00:00. 


Bourbon Street är en lång gata i New Orleans som är mycket känd. Dels för att var eviga natt, varje dag, hela året, oavsett väder är fylld med festande människor av alla dess möjliga slag. Korta, långa, tjocka, smala, udda, gamla, yngre, nakna, påklädda, utklädda. You name it. En frispråklig gata där man får vandra runt med alkohol, lukta gräs och betala damer och herrar för vuxenlekar hur man vill. Påminner mycket om Red Light District i Amsterdam och då jag har varit på båda dessa platser kan jag göra valet i vilken av städernas snuskområde jag gillar bäst. Om jag måste välja så blir Bourbon vinnaren och det för att det fanns mer spexande gatuartister där. Vänta lite nu föresten.. När jag läser detta blir jag orolig över vad ni kommer tro om mig! Jag vet inte vad ni får för syn av mig då jag nu avslöjar att jag varit på både Bourbon Street i New Orleans och Red Light District i Amsterdam. Snusk Lilian? Nej. Ni kan vara lugna. Jag har bara tagit pulsen på dom båda platserna genom att vandra runt och se människor med helt andra mål i livet än mig själv göra saker jag aldrig någonsin skulle ta mig för. Tänk er mig som en dokumentärfilmare utan filmkamera. En dokumentärfilmare utan filmkamera som trippar genom förbi allt som händer lite försiktigt för att inte hamna i trubbel. Där har ni mig på ett ungefär.

Middagsunderhållning a la Martin Timell.

Som vanligt så blev Liina och jag hungriga. Framåt kvällssnåret sisådär.

Liina fick välja matställde då hon var lite trött på den New Orleansiska ( <--jag vet att man inte säger så men jag tycker att det ligger fint på tungan så jag väljer att säga så i alla fall) maten. Hon avskyr allt ätbart som kommer ifrån vatten och eftersom 90% av maten där är just från sjö och hav så valde hon att gå till ett Irländskt ställe för att garanterat och utan problem få i sig riktigt kött som hon kallar det. 

På restaurangens uteservering såg det ut så här om man riktade kameran och blicken lite uppåt. 

Och om man gick lite snett till höger och riktade blicken i normal ögonhöjd så såg det ut så här. 

Vi fick ett bord för två i närheten av en fontän. Jag tyckte att det var så tjusigt att drinken, jag beställt innan maten, matchade så fint med fontänens belysning att jag ville ha in Liina på den här bilden. Drinken är förövrigt en Hurrican som är en känd drink från NOLA. Den har varit känd i många många år, långt innan orkanen Katrina. 

En starter skulle vi ha. Eller Liina ville absolut inte höra talas om det men jag skulle bara beställa in detta. Alligator! Det var första gången jag smakade det och jag kan beskriva det som en seg grej som smakar som fisk och kyckling på samma gång. Inte de minsta gott. Jag tvingade i Liina en bit och hon tyckte inte heller om det. Stackarn... 

I väntan på våra huvudrätter så sa det PangBomKrash! Dörren som hängde precis till höger om mig och som ledde in till köket gick sönder. Gångjärnen brakade ihop bara så där utan förvarning. 

Så tre män kom till undsättning för att klura ut en lösning till problemet. Själv tyckte jag att det var kul att dörren blev ur funktion så jag kunde se in i köket och hålla koll på att dom inte petade snorkråkor i maten. 

Jag tror inte att det var några snorkråkor i min mat, eller om det nu var de så var det goda sådana för maten var mumsig. Friterade potatisstickor och en Muffuletta blev det för min del. Nom nom. 

Liina var nöjd över att kunna beställa in en kyckling som såg ut som en pannkaka, potatismos och kokta grönsaker. 

Under middagen fick vi middagsunderhållning av mannen som lagade dörren. Eller, en tillfällig lagning. Det blev en temporär nödlösning. Dom hängde upp en banderoll med reklam för en öl på som dörr. Allting går. 

Mitt upp i middagen började det brinna i fontänen som vi hade i närheten av oss. 

Och åter igen fick jag be Liina att ställa upp på en än mer matchande bild. Denna gång med mer av hennes röda naglar i bilden också. Detaljer gott folk. Detaljer. 

Om vi åt efterrätt? Klart att vi gjorde. Ni känner väl oss! Jag tog som vanligt något typiskt för staden. Denna gång provade jag Bread Pudding med grädde, pekannötter och kolasås. Härrejösses så gott! 

Liina körde på en Cheesecake med en jordgubbssås så god att man kunde trott Guds änglar skapat den. Typiskt att dom satte dit den där banderollen med ölreklam för dörröppningen innan dom gjort vår efterrätt. För annars hade jag ju kunnat gluttat in i köket och se om det nu var så att det faktiskt var en av Guds änglar som flygit ner för att koka ihop en gudomlig sås. Suck..

Tant Lilian går i affärer.

På dagen efter förra, vilket vill säga att detta var en torsdag, ville Liina ta sovmorgon. Själv ansåg jag att vi sovit länge varje dag, då vi gått upp klockan nioochtrettio, men det är bara för att jag är onormal. Dom kallar mig pensionärs Lilian när det gäller morgontider då jag utan att behöva sätta klocka i stort sett alltid vaknar runt sjuhalvåtta snåret, oavsett hur länge jag stannat uppe på natten. Men jag låter alltid folk sova vidare för hänsyn det är viktiga saker och att stöta på morgongrinighet är det värsta som finns.
Medan Liina låg och sov på hostellet tog jag trollyn ner till stan för att gå i affärer. 

Eftersom jag nu kallas pensionärs Lilian så passade det väl ändå utmärkt at jag besökte en drös med antikaffärer. Det kryllar med antika butiker i New Orleans ska ni veta. 

Så säljs det mycket vintage också. 

Men inte till mig för prislapparna på blåsorna hade på tok för många nollor för min budjet. Plus att stilen inte riktigt lockade min garderob då jag sällan går på såna fester och då jag inte trivs att se ut så till vardags, men det var roligt att gå runt och kika.  

Butiksägaren, som ni kan se på bilden, började försöka få mig att prova en massa festklänningar i orginal från trettiotalet. Jag tänkte fråga honom om han också tyckte att det är något med mig som lyser pensionär men jag höll mig till att säga nej tack men tack ändå. Jag hade inte ro i kroppen för att ställa mig att prova en massa kläder. Istället ville jag gå vidare och se så mycket jag bara kunde. 

Som en massa fina bakgårdar till exemel. 

Och en massa konstgallerier. Jag gick nog i fem såna hära smala och trånga gallerior och jag mös i hela kroppen av det.  

När jag hade strosat runt ett bra tag var klockan nästan lunch men för min del fick det bli brunch då jag inte hade ätit någon ordentlig frukost än. 

Jag gick till ett ställe där jag kunde beställa det jag var sugen på. French Toast med färsk fruk. Egentligen skulle det vara bacon till men jag bad att få byta till frukt istället. Och så frågade jag om möjligheten till att beställa smält vitchoklad fanns och det gjorde den. Nyttiga Lyckliga jag. 

När jag hade avnjutigt min brunch och när jag gått i några fler butiker började det se ut så här på gatorna. 

Och då tänkte jag att nu är nog klockan så mycket så att jag kan ringa och se om Liina är redo att möta upp mig på stan. Klockan var halv två och hon hade precis gjort sig redo och klar så det var vad jag kallade perfekt tajming!

Genom natten vi for i en röd gammal spårvagn

Det var en nöjd nykissad Lilian som hoppade på Trollyn hem till Hostellet för en god natt sömn innan det var dags för en ny dag med nya äventyr.

Hej hej Trolly.

Tänkte att jag ville visa er hur det ser ut på insidan av dom på ett ungefär. 

Och det var föresten i det här huset vi bodde.

En piss i Mississippi

Vid det här laget vet alla att jag har en 100-saker-jag-vill-göra-innan-jag-dör-lista och en av dom hundra sakerna var att kasta vatten i Mississippi. Eller "Slå en drill i Mississippi" som det stod på min lista.
Så glöm och dröm att jag kunde göra annat än att ta chansen att göra det när jag befann mig i en stad som ligger vid Mississippifloden heller! Liina tyckte dock att jag var galen. Återigen.

Taradam dam dam daaa! Här har ni beviset. 

Och om inte bilden räcker som bevis så kan ni fråga den här fina ångbåten för han kollade nämligen på. 

Och om ni inte litar på båtar så kan ni fråga månen för hon såg allt som skedde i minsta detalj. 
Det är allt fint det där med att förverkliga saker som man hemskt gärna vill göra i livet.


Och för två frågor som kan tänkas uppstå kring detta kommer svaren redan nu så att ni slipper att fråga:
•Dom blöta fläckarna på trappsteget fanns där innan mig och jag hoppas och tror att det var vatten. Om inte nu någon annan hade samma punkt som mig på sin lista vill säga. För övrigt var jag glad att det fanns en trapp ner till floden. Det gjorde det hela så himla mycket enklare. Hade varit svårt att balansera på blöta och hala stenar. 
•Det var nog inga fler än Liina, båten och månen som såg mig göra detta fast det var nära ögat att en konstapel tog mig på bar gärning. Det kom nämligen en polisman storsande längst kajen och i samma ögonblick som jag precis dragit upp byxorna fick vi syn på varandra och nickade artigt "Good evening". Hade han nu kommit på mig och blivit upprörd över det hela så hade jag enkelt förklarat att "äsch, det där var väl ingen världslig sak heller. Det var ju helt enkelt som en piss i Mississippi".  


• Slå en drill i Mississippi √

Ljumma munkar i månskenet.

Det blev mer än ett besök på Café du Monde kan jag avslöja. Hur många besök vill jag dock inte avslöja för då kanske någon hjärt- och kärlspecialist skulle reagera för kraftigt på den saken. För inte vet jag hur många doktorer det är där ute som smygläser min blogg mellan patientkontrollerna.

En ljummen påse med nybakta beignets. 

Även denna gång tog vi med oss munkarna för att äta dom någon annanstans men för att visa er hur det såg ut på caféets bord tog jag det här fotot.

Vi tog med oss munkarna till en parkbänk som hade utsikt över det här. 

När munkarna i min påse var uppätna tog jag och hällde ut sockret på marken för att göra en glad sockergubbe. 
Och efter det sa jag åt Liina att jag kände att det var dags att göra det där som jag så gärna ville göra under mitt besök i New Orleans. Liina bara skrattade men jag var seriös. Seriösare än någonsin och brottom var det...

Där lokalbor mer än gärna äter.

Alltid när jag är någonstans vill jag äta på ställen som lokalbor gärna går till. För enligt mig har lokalbor bästa kollen på städerna dom bor i. Inte reklambroschyrer eller annat kraffs.
Efter att jag hade frågat några olika invånare om matställe och då många sagt samma sak gick vi till Coop's Place.

Där utanför fick vi vänta i tjugofem minuter för att få ett bord. 

Medans vi väntade passade jag på att kolla igenom griffeltavelmenyn. Jag vet inte varför men jag älskar menyer som är skrivna med olika färger på griffeltavlor. 

Inne på Coop's place var det litet och mysigt och fullt med lokalbor som inte orkade laga middag hemma och som istället gått ut för att käka. 

Ja, ni gissar rätt! Jag testade typisk NOLA mat. Denna gång tog jag till och med en testtallrik. Fem portioner av fem olika typiska rätter. Först fick jag börja med en gumbo med skaldjur i. Den var kryddstark och god. 

På tal om kryddstark. Visste ni att Tabasco kommer ifrån New Orleans? Himlars vad staden har mycket som härstammar där ifrån.

Efter gumbon kom det in ett fat med fyra olika rätter på. Alla var smaskens! Jag gillar verkligen den där maten. Nog för att jag inte är så kräsen i mat men smakerna från Cajun köket, som maten i New Orleans kallas, är så mysig och sällskapligt hemtrevlig. Dom mesta rätterna ser lika dana ut men smakerna skiljer sig markant. 

När vi ätigt upp maten och betalat notan gick vi ut på stadens gator igen och självklart stog det en man som spelade på ljuslyktor i ett hörn av ett kvarter. Jag hoppas att jag inte behöver upprepa mig med att skriva att jag ♥ den staden än en gång utan att ni förstått det nu.

NOMA

Samma dag som bussturen och samma dag som vi stötte på starke Adolf på gatan gick vi på konstmuseum. New Orleans Museum of Art.
Som jag nämnt förr så är det där med konstmuseum en grej för mig. Något som jag har gillat sedan barnsben och som jag förmodligen kommer gilla tills den dagen folk får bära mig då jag är för gammal för att gå.
Ken var också på museet. Faktum är att han var en del av en utställning. Hej Hej Ken!
Det var för övrigt ett mycket fint museum. Vitt, ljust och fint med tjusiga trappor.
Det fanns en hel del olika porträttålningar där och bland målningarna hittade vi några bekanta till oss.
Det här är tydligen Liinas man. Hade ingen aning om att hon var gift så jag blev lite överraskad när hon visade mig bilden och berättade det för mig. Så blev jag väldigt förvånad över en annan sak också...
..Nämligen att hon och hennes man har ett gemensamt barn. En son! Eller, jag tror att det är en son. En son som gillar att tugga på sin egen tunga.
Inte nog med att jag blev förvånad av Liinas avslöjanden. Jag blev även förvånad och överraskad att se porträtt på tre av mina xpojkvänner där. Det här är Uni. Vi hade en flört förra våren. En riktig mysig karl. Ni undrar säkert inte vem av oss som valde att göra slut. Det givna svaret är att det var Uni. För inte trodde ni väl att JAG skulle låta en sån läckerbit förgå?
Pedro. Han var en skithög. Jag var mest tillsammans med honom för att han var så himla snygg. Förhållandet var intensivt och varade inte så länge. Bara ett par månader om jag minns rätt. Han gjorde slut via sms.
Det här är Bosse. Bosse brukar jag tänka på än idag för han var så fin och bra på alla sätt och vis. Det enda jag har att klaga på när det gäller Bosse var att han var så otroligt noga med sitt hår. Han gick upp klockan fyra varje morgon för att göra i ordning sina korkskruvar på hjässan innan han började jobbet klockan sju och trettio och som han bodde tjugominuter ifrån. För alla er som undrar så var det Bosse som gjorde slut med mig. Jag förstår inte vad jag gör för fel när det gäller män! Kan hända att just dom här killarna tyckte att det var jobbigt att vara den snyggaste i ett förhållande. Så var det nog. Men då kan jag hälsa dom att dom kommer få problem även i framtiden så snygga som dom är..

Det fanns mycket modernt på museet och det gillar jag.

För även om nyare konst ofta kan se för enkel ut i mångas ögon så vill jag påstå att det är fel. Komposition och färgval och allt sånt är oftast helt klockrena. Plus att jag mycket hellre skulle vilja ha tjugo schackpjäser ståendes i mitt hem hellre än att ha ett detaljerat artonhundrataligt porträtt av någon expojkvän eller någon annan gammal gubbe eller så hängandes på en vägg.

Dom blå skorna är en äkta Andy Warhol och alligatorbilden i andra rummet vart en favorit hos mig. 

Det här är också en bild av Andy. Andy är mycket känd för er som inte visste det men eftersom alla vet vem Andy är så var det onödigt av mig att skriva så. (Han dog 1987 men jag skriver att han "är" för att det är nämligen så att konstnärslegender "är" genom konsten även fast att dom själva inte längre finns).

Frozen Yoghurt och starke Adolf.

Lite senare blev jag sugen på glass och Liina blev sugen på yoghurt så då slog vi ihop det till ett besök på en Frozen Youghurt bar.
Frozen Yoghurt är en populär sak i USA. Fryst Yoghurt alltså. Söta yoghurtar som dom fryst till en konsistens som påminner om en blandning av mjukglass och sorbet. Så här går det till på dom flesta ställen när man köper det. Man väljer sin kopp. Enorma kopp om ni frågar en svensk. 
Man väljer själv vilken smak/smaker man vill ha och drar i spakarna. Den här gången valde jag New York cheesecake, Valnöt och granatäpple.
Man har på sin egna topping om man känner för det. Jag kände för frukt i min kopp. Enorma kopp.
Man väger det, betalar för't och man äter det. Gott som sjutton och lite nyttigare än glass och det är ju bra.
Yoghurtsglassen åt vi medans vi promenerade runt men när vi såg den här folksamlingen kunde vi inte annat än stanna till ett slag. Det var visst starkeman som hade kommit till stan för att underhålla och tjäna pengar. Ser ni honom? Killen/mannen/fenomenet/djuret uppe på räcket? Han doppade sig själv upp och ner trettio gånger. Galet så mycket starka muskler. Nästan omänskligt om ni frågar en tjej som höll i en kopp med fryst dessert.
Här tar karln satts för att hoppa över en drös med ungdomar. (Jag diggar hur tanten med sockervaddshår sitter och hejar på. Härlig kvinna!)
Ett, två och...
Tre! Han klara det! Eller ungdomarna klarade sig kanske man ska säga. Prova inte detta hemma!

Katastrofen.

Orkanen Katrina. Slutet av augusti 2005. Människors liv rasade. Tusentals dog.
Än idag står skelett av hus kvar. Man ser dom från vägarna lite överallt så fort man lämnar hjärtat av staden och det får en att bli kall i hela kroppen. Tänk att en stad som är så sprudlande och lycklig kan ha något så här hemskt runt om sig. 
Ser ni att det är något skrivet på husväggen? Det är siffror. Siffror som bland annat berättar hur hög vattennivån var och hur många människor man hittade döda inne i huset. På i stort sett alla hus som finns kvar sedan katastrofen finns även dessa siffror.
Ett hus. Orört sedan sju år tillbaka.
En bensinmack som en gång i tiden var motsattsen till detta.
Men så länge det finns liv finns det hopp brukar man säga! Och visst är det sant! Med mängder av pengar i bidrag och med mängder av hjälpsamma arbetssjälar kommer områden som var drabbade på fötter igen. Familjer som blev utan hus har idag nya, nybbyggda hus.
Dom här husen som ni kan se här är just såna nybyggda hus. En stor hjälp i detta projekt med att se till att bygga nya bostadshus är mr Brad Pitt. Han har donerat en massa kosing för detta. Plus att han efter katastrofen ordnade världens fest i Los Angeles där han bjöd in hela Hollywoodeliten. Festens syfte var att få in så många donationer för staden som möjligt från alla gäster och man kan säga att det blev succé! Pengarna strömmade in. (Nä vad hemsk jag är som fick in en ordvits i detta. Pengarna "strömmade" in..) Dom nybbyggda husen ska förövrigt kunna fungera som båtar om något liknande skulle ske igen. Planen är att dom i så fall ska flyta med ut i vattenmängderna men det hoppas vi aldrig någonsin ska behöva hända.
En liknande vägg som denna fanns under stormen Katrina men den blev helt förstörd. Detta är en ny vägg som funkar som skydd vid översvämningar från floden.
Floden som i mina ögon ligger skrämmande nära husbyn..
Efter att ha fått sig en regäl tankeställare med allt kring stormen Katrina var vi, 20 minuter, senare tillbaka i staden igen där allt är lyckligt och fint.
Och jag måste säga att det var skönt att vara tillbaka i staden och kunna titta upp i träden och se alla pärlor från Mardi Gras festivalen som hölls ett par veckor tidigare än när vi var där. Pärlor som för stunden fick mig att tänka att livet går vidare oavsett vad.
Det var en riktigt bra och intressant busstur som vi spenderade morgonen på.

En annorlunda gravplats.

Rätt som det var sa guiden "Nu är vi framme vid St Louis cemetery no 3 så nu är det dags att kliva av". Och av bussen vi klev.
In till en kyrkogård som inte liknade någon gravplats jag varit på tidigare.
Gravarna var enorma och såg ut som hus. Gravhus. I New Orleans begravs man inte under jorden som vi är vana vid, utan istället läggs man i ett sånt här gravhus. Och svaret på varför då är att det beror på marken. Marken i New Orleans är till mesta del sumpmark vilket gör det omöjligt att gräva gravar där. Guiden berättade att man på dom flesta ställen inte ens behöver gräva djupare än en halvmeter innan man stöter på vatten.
Så här såg vår guide ut föresten. Ja, alltså killen med hatt inte statyn.
Vår guide, som jag har glömt namnet på, berättade en massa intressant fakta om allt från vad syftet med just dessa gravar är och hur dom går tillväga när dom begraver någon. Han berättade om hur svindyrt det är att bli begravd och om regler kring datum. Jag tycker nästan att ni ska googla lite på gravarna i New Orleans och läsa mer.
Moder Theresa har fått en staty i parken och det för att hon var en sån god människa.
Här ligger det tolv människor begravda. Det ser hemskt sorgligt ut att ha fack i sin grav sådär tycker jag.
Alla vill vi ha det olika när vi dör. När jag själv någon gång dör vill jag nog att min aska ska spridas från en luftballong ner till en vacker plats på jorden. Och istället för att mina nära och kära ska besöka en grav som dom lägger blommor vid vill jag att dom ska sätta en bukett blommor på köksbordet om dom vill tänka på mig. På så sätt får vi njuta av blommorna tillsammans och så slipper ni komma och kratta en massa löv på hösten hos mig och ja, sånt som det krävs för att hålla en grav i trim. 
Nu har ni fått veta hur jag vill ha det vid min död och i inlägget innan detta fick ni se toppen av Nicholas Cage's grav. Nästan så att stämningen blev lite makaber och inte blir det bli bättre av nästa inlägg som kommer handla om del 3 av vår busstripp -orkanen Katrina. Jag hoppas inte att jag får er på ett ledsamt humör!

Nicholas Cages grav och Brad Pitts hus.

På onsdagen vaknade vi upp pigga och glada för at bege oss ut på en guidad stadstur i buss. För visst ville vi veta så mycket som möjligt om underbara New Orleans!
Innan vi var redo för turen gick vi till ett ställe där dom hade en frukostbuffé och jag tiggde till mig en deal (som jag tror att restaurangen tjänade på men i alla fall).  
Dealen var att vi fick ta del av buffén även fast vi tog med oss maten till fots i två stycken frigolitlådor. Eller vilket material det nu var. Det här är föresten Liinas frukostlåda. Min är den på översta bilden.
När frukosten var klar kom bussen och vi klev på. Vi var yngst. Som ni ser så sitter vi långt bak i bussen. Allra längst bak faktiskt och det eftersom jag är ganska busig. För det är där som busungarna hör hemma när det gäller bussplacering.. Bussturen var uppdelad i tre etapper 1Historia och roligheter om staden och dens byggnader. 2Ett beök till fots på en stor kyrkogård. 3Stormen Katrina, dens följder och läget idag. Jag kommer givetvis börja med att visa er bilderna från del1. Bilderna från turen är tagna i farten genom bussens fönsteruta så dom är som dom är och det får vi leva med.
Tut tut sa det och sen bar vi av genom staden.
Den härliga staden som är färgglad och sprakande.
En annan som har fattat att New Orleans är en toppenstad är Brad Pitt. Han har nämligen ett hus där tilsammans med sin fru Angelina och huset ser ni här på bilden. Det ligger centralt och man kan gå förbi det och ta på väggarna hur mycket man vill om man känner för att taffsa på en annans egendom.
En park som heter Armstrong. Inte efter mig som är arm strong utan efter killen som var en hejare på trumpet och som hette Armstrong ni vet.

På just precis den här platsen föddes musiken! Det är sant! Det var här som dom afrikanska slavarna i New Orleans träffades varje söndag på deras vilodag för att varje söndag sjunga och dansa för at bli av med så mycket ilska och frustration som möjligt kan jag tänka. Med all dans och sång kläckte dom nya idéer till nya musikformer som man kunde kategorisera och ja, vill ni veta mer så får ni nog köpa en bok där författaren har bättre koll än mig.

Det ni ser här är en kyrkogård (inte samma kyrkogård som vi kom att besöka) där många kända människor ligger begravda. (I New Orleans begraver dom människor på ett lite annorlunda sätt och det kommer jag berätta mer om framöver). Ser ni toppen av den vita pyramiden i vänstra hörnet av kyrkogården? Det är Nicholas Cage's grav. Men han är ju inte död, tänker ni nu och ni har helt rätt. Han är inte död. Men han har valt ut sin grav och reserverat plats på kyrkogården redan nu. Säga vad man vill om det...
Det här korset var en gång i tiden ett ankare till en slavbåt. Till en av alla dom båtar som skeppade över slavar från Afrika till Amerika. Slavhandel, fy farao vilken tragisk historia säger jag bara. 


Det var del 1. Näst på tur -del 2. Hej så länge!

Stand-up av blandad kvalitet.

Senare gick vi på komedikväll. (Som ni märker så bloggar jag i ordningsföljd med sakerna vi hittade på för att skapa en så bra helhetsbild och struktur som möjligt).
Entrén till stället där komedikvällen hölls var i en liten gränd upplyst av ljusslingor.
Det var öppen mick som gällde, vilket innebär att vem som helst som anmält sig i förväg kunde få ställa sig på scen för att underhålla publiken. Risken med just det är ju att man som åskådare kan få höra på det absolut bästa men även det absolut sämsta.
Vi satt utomhus på en innergård och hade voodoo-dekorationer runt oss.

Föreställningen började klockan 9. Vid ett tillfälle under föreställningen snodde Liina min kamera och tog en bild på mig och jag kan nästan lova att det var vid ett tillfälle då en kass amatör försökte underhålla på scen. För jag har nämligen ett sånt där stackars-krake-gå-ner-ifrån-scenen-innan-du-skämmer-ut-dig-totalt-leende.
Allt var som tur var inte dåligt. Mycket var jättebra och kul! Den här killen, som var värd för kvällen, var roligast. Så hade han huvudbonad också och sånt är alltid trevligt.

bɛnˈjeɪ

En sak som jag såg fram emot att prova i New Orleans var Beignets. En sorts fransk munk som New Orleansborna beskriver det men som fransmännen själva påstår inte ens existerar i Frankrike. (Hur jag kunde känna till dessa sötsaker beror mest på min absoluta favorit Disneyfilm Prinsessan och Grodan. Se den gott folk. Sed den!)
Här på Café du Monde sägs det att dom säljer stans och världens bästa Benignets , och eftersom det kryllade med folk där varje dag från 7-24 så kunde jag innan att ens ha testat dom tänka mig vara sanning.
På Café du Monde tycks tiden ha stått stilla sedan invigningen och det tyckte jag om.
Vi beställde våra Beignets i ta-med-dom-och-ät-dom-någon-annan-stans-luckan.
Innanför luckan var det full rulle. Liv i luckan skulle man kunna säga.
Med det nybryggda kaffet och en varsin påse med varma nybakta munkar gick vi till den här parken, snett mitt emot själva caféet, för att se om detta nu var lika gott som det verkade.
I parken växte det lyckliga små rosor.
Så här såg det ut i påsen. Tre stycken beignets, dränkta i florsocker precis så som det ska vara.
Och vet ni vad jag tyckte om dessa små härligheter? Utsökta! Bara av att se den här bilden gör att jag suktar efter en påse nygräddade beignets nu med detsamma!
Beignets är någonting man allra helst äter utomhus och iklädd vita kläder för det blir ganska så vitt efter allt socker. Att det kom på marken i parken bekymrade mig inte så mycket eftersom jag vet att regn brukar vara bra på att ta hand om sånt där.
Inte nog med att Café du Monde alltid var fullt med folk, det såg även ut så här i nästan varje soptunna i närheten av Caféet. Så jag är helt enkelt långt ifrån ensam om att gilla dom härliga sötsakerna! Och kaffet sen. Det bästa kaffet med mjölk som jag någonsin druckit. Än en gång måste jag påstå att staden levererade! ♥

Ett krossat hjärta och ett stort glas vatten tack.

Sjön suger brukar man säga, och det gjorde även träsket. För när vi kom tillbaka med bussen till staden igen var vi hungriga som två träsktroll.
Så då bestämde vi oss för att prova på den här restaurangen. 
Restaurangen hade en uteservering på en innergård där vi valde att sitta och det var mysigt. Det som inte var riktigt lika mysigt var att servitören vi hade verkade bli förälskad i mig då han på många olika sätt flörtade hej vilt. Så som med komplimanger och kommentarer. Jag trodde jag skulle dö av pinsamhet. Ska snart berätta mer om det men först ska ni få se vad vi åt.
Jag beställde en Po-boy med skaldjursfyllning. Och eftersom jag beställde just en Po-boy så kan ni som följer min blogg lista ut att det är typisk mat för New Orlens.
Liina gillar ingenting ätbart från havet så hon körde på en med fyllning av rostbiff.
Nu ska jag berätta mer om den flörtande servitören. Jo. Efter maten tackade vi för oss och jag försökte slingra mig iväg så smidigt som möjligt utan att få honom efter mig. Väl ute från restaurangen kunde jag pusta ut av lättnad över att vara "fri" från honom. Men. Nu kommer vi till en typisk klant-Lilian sak. Efter några minuter, när jag passerar den här törstiga hästen ungefär, kommer jag på det. Jag hade glömt en påsen med mina tillhörigheter i på restaurangen! I min iver att slingra mig iväg från servitören hade jag alltså glömt bort min påse vilket innebar att jag nu var tvungen att gå tillbaka för att hämta den. Liina bara skrattade men det var inte det minsta kul. När jag bad Liina om att gå tillbaka istället för mig fick jag ett bubbelskrattande nej som svar. Så jag fick helt enkelt ta några djupa andetag, sträcka på mig och gå tillbaka till restaurangen för att be om att få tillbaka min påse. Väl där möttes jag av samma flörtande servitör och han hade det störtsa leendet jag någonsin sett. Fy vad det var sorgligt att se leendet försvinna när han insåg att det inte var honom jag var ute efter utan att det var en borttappad påse jag ville ha. Stackarn...

Mina två vårblommor!

Oj vad jag ligger efter i bloggandet. Två veckor in i april dyker inlägget om månadsbytet i min kalender upp. Plus att jag har så mycket mer kul att blogga om från min semester. Ni kan knappast ana.
Hoppas att ni har haft en bra start på april hemma i Sverige och vart än i världen ni bloggläsare kan tänkas finnas!
Kram till er alla! Och en extra stor kram var till Frida och Karolina! ♥♥






Du lilla vän med konstig hud och sylvassa tänder.

Träskäventyret fortsatte och nu utforskade vi området där många alligatorer ser dagens ljus för första gången.
Ser ni tossarna med gräs? Det är i såna som mammaalligator lägger sina ägg i.
Höns värpreden är jag van att vara i närheten av då jag är uppvuxen på landet men alligatornästen, det händer inte varje dag. Fast alligatorer är inte lika barnkära som höns...
..För alligatorer lägger sina ägg och sen sticker dom där ifrån och så får ungarna sköta jobbet helt själva. Innan dom ens är födda. Inte undra på att dom är hårdhudade djur.
När vi var där ute i vassen så sa det hipp happ och så tog vår guide Cody, som hade världens charmigaste amerikansk söderdialekt, fram en livs levande liten alligator bebis och alla som ville fick klappa!
Jag ville både klappa och hålla den! Plus att jag gav den en liten puss på huvudknoppen. Detta innebär att jag lyckligt prickade av ännu en grej på min 100-saker-jag-vill-göra-innan-jag-dör lista. •Klappa en krokodil eller alligator 
Liina fick sig också en liten gulligullgosstund med den lilla.
Captain Cody var noga med att berätta att en bebisalligator också har tänder och styrka i käkarna precis som sin mamma och pappa. Eller alltså, inte lika vassa tänder och stark styrka men det gällde att vara försiktig.
Tänka sig va! Att jag hållt i en alligator. Nästan värt att aldrig mer tvätta handen för den sakens skull :)

Tillbaka till träsket!

Nu forstätter jag bloggningen om trippen i träsket.
Så här glada var vi när vi väl satt i båten (och jag slår vad om att jag gjorde er glada med att visa er den här bilden då mitt högra öra ser så himla roligt ut). Vi var runt arton personer i båten och Liina och jag satt närmast ratten.
Ut på vattnet det bar för en naturupplevelse som hette duga!
Bland det första vi såg på vår tur, innan vi var inne i dom djupa delarna i träsket, var ett tiotal bebodda året runt hus. 
Ett liv ute i träsket är minst sagt komplicerat. Vår guide berättade om vad som krävs för att hålla husen i skick, hur omständigt det är att hämta posten och att handla och transportera hem livsmedel. Tänk vad olika människor runt om i världen kan tänkas bo. 
Detta, mina vänner, är orörd natur.
Det sägs att naturen i Honey Island Swamp såg lika dan ut för miljontals år sedan. När det fanns dinosaurier på vår planet. Det tycker jag är häftigt.
Jag blev helt tagen av miljön som inte alls gör sig lika bra på bild som i verkligheten förstås.
Innan vi ens kommit till dom djupa träskmarkerna fick vi syn på en giftorm. Snabbt tog jag en bild innan jag kröp mig närmare guiden som körde båten, för jag tänkte att där var jag som säkrast om den lilla rackaren skulle besluta sig för att slingra upp i båten och äta upp oss allesammans. Olyckligtvis är bilden inte så bra då det ser ut att vara en massa blad i vägen, men ormen är grå och ligger ihoprullad i mitten av bilden ungefär.

Just precis här började naturen att bli mer slingrig och tät.
Här var träden coola.
Det såg liksom ut som att varenda träd skulle kunna börja prata människospråk vilken sekund som helst.
Överallt kryllade det av konstig mossa som dekoration. Nästan som julgransglitter.
Jag var på min vakt i hopp om att få träffa på en riktig alligator. Tänk. Ibland är jag bra rolig. Ormen skrämde mig lite, men en livslevande och vild alligator var jag ivrig på at få se.
Det var en mäktig känsla att vara omringad av ett natur och djurliv av detta slag.
Förutom en giftorm fick vi även se en drös med annorlunda fåglar i alla möjliga färger, sköldpaddor av olika arter och storlekar, en tvättbjörn och yttligare en giftorm faktiskt. Men eftersom jag inte har någon zom på min kamera så blev det inga bra bilder på't. Men för egen del har jag djurupplevelserna sparade på minneskortet i min hjärna.
Kolla bara här va. Visst är det lite coolt att en alligator skulle kunna titta upp vilken sekund som helst och välta hela båten med alla oss i om den så ville.
Det här trädet hade bestämt sig för att strunta i innehåll och köra stenhårt på bara väggarna.
Mitt ute i ingenstans träffade vi på en annan grupp med människor. Övrig information är att båten som vi satt i såg precis lika dan ut som den som dom satt i.
Strax innan vi passerade denna båt sa vår guide något så kolosalt roligt. Han sa så här ungefär "Har ni alla hört talas om träsktrollet som brukade bo här ute och skrämma slag på allt och alla? Vi lyckades fånga honom för några år sedan och nu mer jobbar han som guide för samma företag som mig". Det skämtet var precis i min smak!
Om jag var ett träd så skulle jag nog trivas bra i träsket för varenda träd såg ut att ha det bra.
Det här trädet är visst lite småkänt då det varit med i en massa Hollywoodfilmer plus att det är så himla gammalt. Så gammalt att jag inte ens minns hur gammalt.
Det här trädet, som växer snett som sjutton, är också känt från en massa filmer.
Efter att ha varit inne i dom snårigaste delarna av träskmarken ett bra tag åkte vi vidare ut mot öppnare ytor.
För den största chansen att se alligatorer så här års är där solen värmer som varmast.
För alla vet att alligatorer är kallblodiga djur som måste ligga och lapa sol för att värma upp sig.
Så här långt hade vi sett giftormar, sköldpaddor, fåglar, ödlor, en tvättbjörn och ett tamt träsktroll. Men den stora frågan är ju den om vi fick vi se någon alligator under vår tur i träsket? Njao. Kanske det kanske...

En lycklig moster L.

I brevet från Linnéa låg det två saker till. Tänk vad hon fick plats med mycket i ett och samma kuvert :)
Och det som jag fick var två riktigt fina saker. En teckning från min systerson Love 5år. Jag bara älskar den här bilden och vad han valde att spelaren som ligger ner skulle säga. "Jag vann inte".
Den andra underbara teckningen var från min systerson Teddy 3år. Han valde att klistra dit en dinosaurie som sparkar ner bollen i hålet. "Han sparkar ner bollen i hålet". Klockrent!
Inte nog med att jag fick så mycket fint i brevlådan veckan innan min semester. För under min semestervecka hade även det här fina Påskkortet kommit till mig. Åter igen ett verk från och av Love!
Love som har blivit så otroligt duktig på att skriva!
"Denna höna väntar på att sitt ägg ska kläckas så Love valde det märket för Moster Lilian väntar ju oxå på att få åka hem" Ibland skulle jag vilja vara lika smart som ett barn. Framför allt lika smart som Love.
Till Teddy.
Din teckning var jättefrän! Vilken duktig dinosaurie som kan spela boll. Om jag var en dinosaurie skulle jag också vilja kunna spela så bra. Tack snälla för att du ritade så fint till mig! ♥ M. Lilian
Till Love.
Vilken cool bild du gjorde till mig med fotbollspelare på! Nästa sommar så ska jag komma och heja på dig när du spelar fotboll på Björkliden. Och vilket fint Påskkort du hade gjort också med ägg och allt! Precis som hönan väntar på sitt ägg så väntar jag på att få komma hem till Sverige så att jag kan ge dig en stor KRAM! ♥ M. Lilian

Linnéa då!

Nu tar jag en liten paus från bloggandet om alligatoräventyret och visar er det där barnförbjudna som jag fick av min minsta storasyster på posten, som ni vet att jag nämnde, för ett tag sen...
Det här vykortet är inte barnförbjudet men det fick mig att skratta högt. Det är en bild på kyrkan från samhället Hjortkvarn, där vi växte upp, som Linnéa skickade för att testa min hemlängtan.
Än är jag inte klar med mina äventyr i USA så någon hemlängtan har jag direkt inte men där emot längtar jag så klart efter min älskade familj där hemma. Jag skulle mer än gärna vilja krama om dom allihop nu med det samma om det så gick. Särskillt mycket när man får underbar post så som Linnéa skickade till mig.
Eller underbar och underbar...
Pinsam kanske är rätta ordet. Håll för ögonen om du är under femton år om du kommer skrolla ner till nästa bild...
Men Linnéa då så tokig du är! Om bilden på vykortet nu var Hjortkvarns Kyrka så gissar jag på att detta är en tillställning från dansbanan i Hjortvallen under mitten av sjuttiotalet eller så ;)  


Tack snälla för ett gott skratt Älskade Syster! 
Du är Underbar! ♥
Puss från din Lillasyster.

Honey Island Swamp

Bussen kom och vi åkte med.
30 minuter tog det och sen var vi borta från staden, och sånt som ni ser på bilden ovan, och istället var vi plötsligt i en helt annan värld.
Ute i träskmarken för att åka på en båttur i hopp om att få se riktiga alligatorer och andra, för mig, exotiska djur! Jag var taggad till tusen på detta äventyr. Tänk att få vara i samma vatten där alligatorer bor. Alligatorer som jag var ett stort fan av när jag var 3-7år, och som jag fortfarande tycker är häftiga.
Innan äventyret skulle börja fick man gå in i en liten butik för att bli uppdelade i grupper. Där kunde man köpa den här roliga magneten om man ville. Det ville inte jag.
Man kunde även köpa sig ett snack iform av kött med allt möjligt märkligt innehåll om man ville. Det ville inte jag.
Liina och jag kom med i gruppen med min favofärg. Liinas favoritfärg är röd och svart.
Sen bar det av till fots och två minuter senare var vi framme vid båtarna och äventyret kunde börja!

Vi kan spela fiolioliolej!

Samma tisdag hade vi bokat in oss på ett turistnöje som jag sent kommer att glömma och som ni kommer få se mer av i nästa inlägg... Lite efter klockan fjorton kom en buss och plockade upp oss i ett hörn av ett hus. Klockan tio i två, ungefär, började vi knalla mot hållplatsen för att komma i tid.
Och på vägen dit passerade vi givetvis livemusik. 
För så här är det. Det spelar ingen roll vilken dag eller tidpunkt -Det är alltid livemusik på gatorna i kärnan av New Orleans.
Vilket gör att jag förstår varför majoriteten av invånarna alltid tycks ha ett leende på läpparna.
Förutom livemusik så passerade vi även pärlband. En himla massa pärlband. I träd, på staket, på lyktstolpar -överallt. Dom hänger kvar efter Mardi Gras festivalen som firades ett par veckor innan vårat besök där. Mardi Gras som också härstammar där ifrån. När man tänker efter så är det galet mycket som faktiskt började i New Orleans. God Bless! 


Nutid dåtid framtid

Efter frukosten gjorde jag något som jag självklart bara var tvungen att göra i denna stad.
Vi gick till torget där såkallade spådamer och spåmän håller till för jag ville minst hinna med att ha en sittning under mitt besök i staden. Liina bara skrattade mig rätt i ansiktet för hon tyckte minsann att sånt bara är strunt. 
Själv är jag intresserad och jag måste påstå att det dem får fram om mig stämmer.
Då jag har gjort detta ett antal gånger i mitt liv och då dem alltid får fram minst 90 procent i detalj som stämmer både från nu, då och senare.
De gemensamma nämnarna dom alltid får fram är att jag är snygg och bäst och vackrast och smart och underbar och härlig och fantastisk och inte det minsta ironisk när det kommer till att prata om mig själv.
Så utan tvekan att det stämmer! Plus att Liina själv fick lång haka när jag, under ett annat tillfälle, övertalade henne att själv ha en sittning. Då vart hon lite paff av hur mycket det var som stämde av det spådamen sa om henne. Tji där.

Det ska vara underbart att leva

Tisdagens frukost plockade vi upp inne på French Market.
Vilket är ett ypperligt ställe för där finns något för alla människors smaklökar.
Jag stirrade mig blind på en smörgåsmeny.
Medans sockerråttan Liina bara hade ögon för ananaskaka.
Frukosten tog vi med oss hit.
Mitt val blev Mufuletta vilket är en smörgåskombo som kommer från staden. (Jag sa ju att jag kom att beta av alla klassiska New Orleans-rätter under mitt besök där).
Inte nog med att frukosten smakade riktigt gott och att vädret var riktigt fint så kom det även en Jazzsnubbe och slog sig ner som gjorde stämningen riktigt härlig med sin saxofon.
Slå upp receptet på Mufuletta och gör er en varsin sån så ska ni få smaka på något riktigt gott!
Kellogs Cornflakes New Orleans -En bra start på dagen!

Kan ni visa mig vägen till receptboksavdelningen tack.

Den här dagen började vi, innan vi ens ätigt frukost, med att gå och besöka en bokaffär. Och det var mycket på grund av mig då jag har en liten grej med att köpa receptböcker från ställen jag besöker.
Att det blev just den här bokaffären vi besökte beror på att den tydligen är klassisk och typisk. En sån där affär som alltid har funnits ni vet och som har arbetare som har jobbat där sen dom var små pöjkar, precis så som deras pappor gjorde och så vidare... 
Där inne var det huller om buller som gällde.
En mängd massa böcker, gamla som nya, från golv till tak.
Det var charmigt där inne och så luktade det bok vilket inte var så konstigt.
Men jag undrar hur i hela världen männen som jobbar där kan hitta rätt i röran. Fast det förstås. Har dom sprungit där sedan barnsben precis som deras fädrar så kanske man lär sig strukturen...

Fick jag tag i någon receptbok då? Ja, det fick jag. En gammeldags rackare fast i nytryck med vita sidor, brun text och ritade bilder istället för foton. Den är fylld med alla möjliga traditionella recept för New Orleans. Så välkomna hem på middag hos mig för den som är sugen på att smaka.
Två våningar böcker och en kissekatt, sen var det dags för frukost.

Färjan över till andra sidan.

Just ja. Innan jag berättar vad vi gjorde dagen efter den mulna dagen vill jag berätta om en sak till vi gjorde under den mulna dagen.. ää. Det där blev rörigt. Hoppas att ni hängde med.
Vi gick ner till hamnen för att ta färjan, som många lokalbor som bor på andra sidan använder dagligen, över till andra sidan hamnen för att se staden från ett annat perspektiv. (Det där blev också en rörig mening. Hoppas ni har huvudet på skaft så att ni förstår vad som menas). 
Färjan hade stolar som var gröna, vita och oranga. Jag satt på en grön. 
När vi passerade min favoritångbåt, Natchez, så vinkade jag förstås till honom.
Här har ni utsikten av den moderna delen av New Orleans från M I S S I P P I S S I. Mississippi.

Jambalaya

Som jag redan avslöjat så älskade jag, i princip allt med New Orleans.
Den här snubben som är född och har bott i NOLA under hela sitt liv, Eddie, kan jag inte påstå att jag älskade men han var cool. Och eftersom han var så cool så kunde jag inte annat än i slutet av vår konversation fråga honom om en rekommendation om en bra restaurang.
Eddie sa åt oss att gå hit för där skulle all mat smaka mumma.
Det första jag möttes av inne på restaurangen var en stor väggmålning och då tänkte jag att maten här blir säker bra. Väggmålningar gör ofta det mesta till det bättre. 

Stämningen var mystrevlig av pratglada gäster. Ser ni akvariet nere till vänster i bilden? Det är en alligator där i. Eller rättare sagt tre alligatorer. Synd nog glömde jag att ta en närbild på det.
Här har ni maten för kvällen. Jag hade i förväg bestämt mig för att prova på alla typiska Louisiana rätter under min vistelse i New Orlenas. På just den här restaurangen provade jag Jambalaya och Eddie hade rätt. Maten var supergod! 
När vi satt inne på restaurangen så sa vädret utanför ett tu tre och så försvann det mulna och istället blev det storm. Regn och rusk och åska. Vilket var mysigt att titta ut på när vi åt, men mindre mysigt när vi var tvugna att ta oss där ifrån. Tur som var så var vädret strålande när vi vaknade upp nästa dag och vad vi gjorde då får ni snart veta...

Bildregn i mulet väder.

Ett skepp kommer lastat med ett litet blandat bildregn över ett mulet, men härligt och varmt, New Orleans.
Hästskjutsar framför Jackson Square. 

Livemusik, spådamer och strosande människor.
Inne i Jackson.
Gatukonstnärer och doften av häst. 
Marknaden för allt och alla.
Stackars krakar.
En mardi gras papegoja.
Färska frukter.
Iskalla drycker.
Palmer, höga hus och folkvimmel.
Sista och första Trolley-station nere vid hamnen..

♥ NOLA ♥

Efter Atlanta reste vi vidare till staden som jag länge sett fram emot att besöka -New Orleans. Min nya älsklingsstad nr 1! Där fanns allt som föll mig i smaken. Trevliga människor, kultur, historia, härligt klimat, äkta musik, god mat, vacker arkitektur och en massa konst. Allting där har liksom en själ över sig. Unikt och fint.
I hamnen av Mississippi.
New Orleans är känd för sina traditionella ångbåtar.
Jag bara älskar dom.
Jag bara älskar i stort sett allt i NOLA, som staden kallas, kan man säga.
Åk dit gott folk! Åk dit!

Ett hav av lampor från högt högt uppe.

Sista kvällen i Atlanta beslöt Liina och jag oss helt klart för att besöka en trevlig bar högst upp i en skyskrapa med underbar 360o utsikt.
Högst upp i toppen på den höga byggnaden fanns en förtjusande restaurang och bar. Vi satt högst upp i baren och hade restaurangen nedanför oss. 
Utsikten där uppe var magnifik!
Och en sak som gjorde det hela så extra mycket magnifikt och fantastiskt var att restaurangen och baren sakta roterade ett helt 360o varv var 30minut. Så sittandes på ett och samma ställe fick man alltså se hela staden.
Menyn hade mycket att bjuda på.
Självklart testade jag en drink med färska persikor i. Staten Georgia, där Atlanta är belägen, är nämligen känd för sina söta och saftiga persikor.
Det var riktigt härligt att sitta och se ner på alla tusentals små lampor i den mörka natten.
Ett härligt avslut på vårat 2 dagars besök i Atlanta!

Romantisk pannkaksmiddag

Vad äter man nere i Atlanta då? Stereotypiskt mat för sydstater är mycket friterat och bbq. Men Liina och jag valde att hoppa det då vi var sugna på något helt annat.
Vi gick till ett mysigt hak som visade sig vara romantiskt med klassisk musik, levande ljus och kärlekspar i varje hörn.
Maten vi var sugna på stavades crêps. Jag käkade en med kronärtskocka, spenat, ost och soltorkade tomater.
Liina käkade en med smak av ost och skinka.
När vi såg dom här rackarna kunde vi inte skippa att ha dessert efter maten.
Vi tog två olika som vi delade med varann.
Helt plötsligt rullade en Askunge-vagn förbi ute på gatan. Som att stämningen inne på restaurangen inte var romantisk nog. I det ögonblicket hade Liina gärna, utan någon som helst tvekan, bytt ut mig mot någon snygg karl som bordskamrat. Sjyst kompis. Sjyst...
Detta är vad jag kallar ett lyckligt slut.
Ett lyckligt slut på en romantsik middag för två au pair vänner ute på äventyr i det stora USA.

Tavlor på sned.

Konstigalilian älskar konst. (Det var ingen nyhet hoppas jag).
Så givetvis kunde jag inte undgå ett besök på Atlantas Museum of Art under mitt besök i Atlanta.
Där hade dom en hög med Amerikansk konst framför allt från 1800-talet, vilket intresserar mig lite extra just nu när jag lever i den amerikanska kulturen.
Gamla välbevarade krusidullmöbler.
Killen på tavlan är ju bara för skön. Kan tänka mig att han sa något sånt här vid beställningen till konstnären "Måla av mig när jag sitter vid mitt skrivbod och ser lite viktig ut vetja".
Såna här välarbetade möbler säljs det för lite av nuförtiden tycker jag. Så till alla möbelsnickrare där ute som läser min blogg -sätt fart på tillverkningen av liggfåtöjer (shäslonger med ett snoffsigare ordval) och gör dom unika och detaljerade och sälj dom för extrapris till mig.
MM. Mästaren Monet.
Abraham som försöker slakta sin son men som blir stoppad av en ängel som säger något i stil med "Nej! Du behöver inte döda honom. Gud ville bara testa din Gudsdyrkan. Nu vet vi att du älskar Gud mer än din son så du kan släppa honom och så gör vi dig till en mäktig snubbe som tack".
Har liksom velat sett just den här stolen live så det var kul att få göra det.
Ett projekt för äldre pensionerade damer där ute som älskar att virka och som har en massa tid över om dagarna kanske?
En Sverigerepresentant! Roundback chair.
Vart lade du mitt favorit anteckningsblock älskling? I lådan till höger om den vänstra som hänger till sniskan av den den blå.
Surrealistisk realistisk. Sånt gillar jag!
Utsikten över Manhattan från en bro.
Det här lilla rådjuret med en, enligt mig, flugsvampsås över sig får avsluta inlägget om besöket på Atlantas konsthall.
Om ni undrar varför jag fotograferade tavlorna på sniskan är svaret för att det blir så himla mycket intressantare så och att det kan vara bra att vrida på huvudet ibland.

Undra sa Flundra om Gädda är en fisk.

Nu tänker jag visa er mer ifrån världens största inomhusakvarievärld.
Förutom alla fiskar och djur så var även själva inredningen läcker och cool.  
Bland det coolaste där inne var förstås den lååånga tunneln. Man hade fiskar och valar och alla möjliga vattendjur runt om hela sig.

Ville man så kunde man färdas fram på ett rullband i lagom takt genom tunneln. Det gjorde jag och det var kul.
Fiskar är allt bra coola när man tänker efter. 
Det här är vitval som har en bäbis i magen. Valexperten som jobbade där berättade att hon är en förstföderska och att hon har 6månader av ca 15 kvar. Lycka till med önskar jag dig lilla stora val.
En fisk med ett svärd till näsa.
Det var mäktigt att ha stora valar simmande över sitt huvud.
Så pass stora valar at dom inte ens fick plats på en och samma bild.
Delfiner hade dom också såklart. Delfiner som är så fint. Någon gång i mitt liv ska jag helt klart simma med den sortens fisk. Fisk? Däggdjur är det ju faktiskt. Så, någon gång i mitt liv ska jag helt klart simma med den sortens däggdjur rättare sagt.
Dom här färgglada små rackarna får avsluta besöket inne på världens största akvarium. Om ni någon gång åker till Atlanta så måste ni bara besöka detta ställe. Helt klart värt det för det var en upplevelse som heter duga!

Världens Största Inomhusakvarium!

Hej allesammans! Nu är jag hemma i Wilmington igen efter en helt galet underbar fantastisk och inte minst händelserik vecka nere i södra USA! Jag har så himla mycket att berätta för er så det nästan kokar över. 
För att undvika kaos med allt jag har att berätta försöker jag göra det så bra och förståeligt som möjligt i mitt bloggande om mina äventyr. Vilket innebär att jag tar alla händelser i någorlunda ordning. Så, i detta inlägg är Liina och jag fortfarande i Atlanta och här besöker vi världens största inomhus akvarievärld. Världens största! Kan ni tänka er va!
Så här såg entrén ut. Skepp och Hoj!
Där inne fanns hur mycket spännande djurliv som helst! Allt från små pigga färgglada fiskar...
..till vita trötta krokodiler.
Eftersom jag tyckte att det var så mäktigt och kul att besöka akvariet så kommer jag här nedan dela med mig av lite blandade bilder så att ni på så sätt också kan få uppleva lite av det.
Hitta Nemosar. Även kallade clownfiskar.
What's up dude! Värsta dunderräkan. Räkan? Krabban? Hummern? Kräftan? Äsch, Skaldjur!
Den här lilla killen blev en favorit hos mig.
Jag fick ögonkontakt med en pingvin. Underbart att kolla in i dom svarta små snälla pastillögonen.
Här har ni Harald Magnet. (Ibland döper jag saker lite på känn utan att egentligen veta varför).
Och här har ni Harald Magnets kompisar och så jag som studerar dom underliga varelserna.
Ett stort rum var fyllt med olika akvarium med grodor av alla dess slag. Den här Paddan döpte jag till Ulle-Bulle.
Och den här grodan döpte jag till Mogge. Han vart min favoritgroda för han var gullig och frän. Frän är han mest för att han har som en konstig hud mellan tårna som gör att han kan sväva. Så för att ta sig fram kan han helt enkelt sträcka ut fingrarna som en fallskärm och på ett så sätt sväva smidigt mellan grenar eller vart han nu vill ta sig fram. Den informationen läste jag om på skylten som hängde utanför hans glashus.

Över sextio sorter läsk och en hejdundrande sockerkick!

Som jag berättade i inlägget innan så fick man alltså chansen och möjligheten att testa över 60 olika läsksorter från Coca Cola under besöket av World of Coca Cola.
I provsmaksavdelningen cirkulerade det Coca Cola i taket.
Läsk från överallt runt om i hela världen.
Stämningen bland alla testare var på topp! Sockerkick nr1!
Man fick prova alla drycker i små miniplastkoppar.
Liina och jag började med Europa.
Där Estland fanns representerat!
I Afrika smakar läsk jättesött! Smakerna är goda men galet söta.
I Nord Amerika har dom lite vuxnare smaker på läsk. Med andra (mina) ord inte så fruktiga smaker.
Liina tyckte mest om en iste-sort från Peru eller så.
Den tog hon påfyllning av både en och två gånger.
I Honduras finns en läsk som heter som delstaten jag bor i. Delaware.
Det var riktigt roligt att gå runt och trycka på alla knappar och testa läsk hej vilt. Vanligtvis brukar man ju knappast ens få ta påfyllning vid såna här automater.
Jag, Lilian Carl Jan Sundevall, gjorde mitt bästa för att nå upp till kraven som man ska uppfylla vid dryckesprovning.
Coca Cola originalet finns i hela världen så den gick under kategorin internationell och unik.
Dom här små rackarna finns också så gott som runt om i hela världen. Och om jag, som inte är någon läskfantast, får välja så tycker jag att Coca Cola och alla övriga Coke är dom som smakar bäst. Men! Nu ska jag avslöja vilken läskedryck som föll mig bäst i smaken utöver familjen Coke...
Tara dam dam dam daaa! Här har ni honom! Bibo Candy Pine-Nut från Sydafrika! Den hade en riktigt mysig smak av ananas, cocos och godis. Dock var den riktigt söt men om man späder ut den lite med kolsyrat vatten så skulle jag nog kunna dricka två, tre glas på en rad. Jag tycker Bibo kan vara stolt som blev så högt rankad av en kräsen läskdrickare som mig!
Innan vi lämnade World of Coca Cola fick vi med oss en varsin läsk hem. Som om att ha testat 60+ inte var nog. Enligt Coca Cola c/o kan man aldrig få för mycket av just läsk från Coca Cola...
Glada och sockerhöga vimlade Liina och jag vidare ut i Atlanta. Nu för att besöka världens största inomhus akvarie-värld. Det ni!

World of Coca Cola

Lägesrapport: Jag befinner mig fortfarande i New Orleans och jag har det fortfarande hur bra som helst! Men då mina uppdateringar från äventyren i Atlanta inte är färdiga än så kör vi på lite till om just Atlanta.
När jag var i Atlanta så besökte jag givetvis World of Coca Cola. Ett stort museum och nöjescenter med 100% av Coca Cola. För till alla er som inte vet så är Atlanta staden där Coca Cola uppfanns.
I entrén mötten man av fina gigantiska flaskor. Varför gör dom inte flaskorna så i verkligheten egentligen.
I priset och konceptet så ingick det en inledning av en guide som berättade lite om historian bakom det världsberömda märket. En grej som jag tycker är intressant är hur många prylar och produkter kring märket Coca Cola det finns som är så värdefulla. Samlarobjekt liksom. Bland annat som mjukisbrallorna i original från 70-talet som ni kan se ner till vänster. Så har ni burkarna med isbjörnar på nere till höger. Och lyssna noga nu kära ni! Om det är så att ni kommer över en oöppnad burk med just isbjörnar på -öppna den inte! Spara den. Den kommer enligt guiden att inom en kort tid bli värdefull då dom inte tryckte upp så många av dom.
Efter guiden fick vi se en film om livet inne i en Coca Cola-automat. Tydligen många coola figurer som håller till i såna.
Efter filmen fick man mingla runt med några av karaktärerna. Jag valde att pussas lite med pussmunnarna.
Alla vet att receptet på Coca Cola är topphemligt och att det enbart är en eller två personer i hela världen som sägs veta om det. I rummet som fanns bakom denna dörr fick man ta del av historan bakom hur receptet har blivit världens mest hemliga recept.
Man fick titta på mycket kul fakta.
Som gamla orginalantekningar från Coca Cola-farbrorn själv.
Om detta nu är sant är det ganska fränt.
Lilian Kolsyra Sundevall.
Här kollade vi på en film. Filmen gick 360 o runt oss och väggarna flyttade på sig vilket var coolt.
Mer Coca Cola kuriosa. Här en gammal läskmaskin från Asien.
En fotboll från fotbollskuppen där svenska laget gjorde bra ifrån sig.
Vi fick veta hur man gör för att få läsken i flaskor.
Det var kul.
Vi gick på 4D bio. Vi såg en film om vad det egentligen är som gör Coca Cola till Coca Cola. Budskapet på det var lite som peace love and understanding men men. Det som var häftigt var själva 4D grejen. Tycker alltid att det är lika kul att se film när stolen man sitter i rör sig, när det blåser kall/varm vind på en och när det då och då sprutas vatten och sånt där.
Dom hade en utställning där dom visade bilder där Coca Cola representeras inom popkonst.
Så fanns där en röd soffa också..
Som tydligen några fler hade suttit i innan mig... 

Hur som haver. Det fränaste med detta Coca Cola-besök var att man hade turen att testa på över 60(!) olika läsksorter från Coca Cola som dom serverar i olika länder runt om i hela världen. Det var riktigt kul att testa på så många sorter ska ni veta. Så var det lite komiskt också för jag gillar ju egentligen inte ens läsk... 
Det spektaklet kommer jag visa er mer av i nästa inlägg. Då avslöjar jag med nöje vilken min favorit av dom 60+ var.

Lilla jag på förstasidan!

Nämen nämen nämen! 
Mitt krypin är med på blogg.se's startsida igen! 
Det gillas!
En annan grej som också gillas är New Orleans som jag befinner mig i just nu. En stad precis i min smak! Kommer visa er massor ifrån alla mina äventyr från staden här på bloggen så gör er redo kära vänner. Gör er redo! 



In the Big Easy

Hej!
Som jag tidigare nämnde så är jag inte på långa vägar klar med uppdateringen om Atlanta, men bara för att visa er lite ifrån vad jag är med om just nu kommer lite bilder från staden jag är i just nu.
Min nya favoritstad ♥New Orleans♥
På återseende!

Nyheternas mecka.

Nu mina kära vänner är det så här att jag befinner mig i NEW ORLEANS och jag har det riktigt riktigt bra! Satan i gatan vad jag älskar den staden! Men eftersom jag inte är klar med att visa er mina äventyr i Atlanta så kommer det mer om det här. New Orleans får ni helt enkelt vänta på en stund...
Bildfavorit i repris. Givetvis besökte vi insidan av huvudkvareteret av CNN när vi var i Atlanta. Hur skulle vi kunna undgått det?
Nästan direkt så möttes man av en sån här bil vilket fick mig att tänka lite extra på hur mycket farligt en reporter med team kan utsätta sig för under en nyhetsexpedition.
CNN-byggnaden var stor och innehöll massor. Som en hel butik med saker från Cartoon Network.
Linas favorit i Looney Tunes. Själv gillar jag mest Bugs Bunny.
Vi tog en guidad tur genom CNN. För att komma upp till våningen där allt det viktiga börjar fick man åka världens längsta rulltrappa.
På riktigt så är det världens längsta rulltrappa. Världens längsta rulltrappa i kategorien rulltrappa-som-enbart-har-kontakt-med-fast-mark-på-två-punkter. (Världens längsta rulltrappa i kategorin -rulltrappa-som-har-kontakt-med-fast-mark-överallt åkte vi tydligen i igår och den kan ni se bild på i det tidigare inlägget).
Liina fick svindel för hon är höjdrädd som sjutton. Fast om hon är inglasad eller så är hon inte höjdrädd (lite som det där med att hon inte dricker kaffe men hon äter det gärna i form av glass). Så fort hon inte har väggar omkring sig på hög höjd ballar hon ur och jag får se till att hon tar djupa lugna andetag.
Här där allting händer! Kontrollrummet på CNN. Det ni!
En till bild på kontrollrummet bara för att det är så coolt att jag har sett det live.
Vi hade en frän guide. Han hette Chris och han berättade en massa bra fakta och så fick han oss att skratta ungefär tjugo gånger på 50 minuter. Det tycker jag var bra.
Här inne jobbar dom i team med att knåpa ihop nyheter. Fast just när vi var där verkade det visst för ett ögonblick vara lugnt i världen.
Världens viktigaste och största nyhetsbolag minsann.
På en våning fanns nyhetsstudion HNL. CNN's lillasyster kan man säga.
Turen avslutades med en intressant film som sammanfattade allt som Chris hade berättat. 
En mycket intressant tur.
Det var allt från mig. Ni har tittat på konstigalilian.blogg.se. Detta är live direkt från New Orleans med Lilian Sundevall. Nä fy vad larvig jag är som försöker låta som ett nyhetsankare. Jag ber om ursäkt för min torra humor... 


Jag vill också lite kort nämna att vi gick igenom rum och såg saker som man inte fick fotografera. Bland annat så såg vi när en direktsändning av en nyhetssändning spelades in. Det var fränt.

Atlanta Georgia USA

Då, kära vänner, var man nere i Atlanta. Här är vädret sommar och folket extra trevligt.
Som ni vet så är jag här med min bästaste Liina och det är på det här hostellet som vi bor. Men vi spenderar inte mycket tid där inte. Nej, vi är ju förstås ute och ser oss omkring. Här nedan kommer lite blandade bilder från vad vi gjort idag.
Efter att vi landade med planet och tagit tunnelbanan till stadsdelen där vi har vårt hostel var vi hungriga som två björnar. Vi hamnade på ett hak där vi beställde oss en varsin salladspizza som vi avnjöt i solen. 
Jag valde en grekisk variant. Salladen låg liksom i en korg av bröd vilket jag tyckte var kul.

Vi har vadrat runt hit och dit och här och där för att kolla läget.
Vi har sett mycket som vi kommer se mer av i morgon. Det finns en hel drös med viktig och storheter här nere i Atlanta. Bland annat CNN's huvudkvarter.
Idag såg vi bara utsidan av det men imorgon ska vi även gå in och kolla läget.
Liina tog årets bild på mig. Fatta vilken nyhet detta kommer bli för CNN att publicera. Ska visa dom bilden imorgon så att dom kan gå ut med nyheten "Mänskligheten till nya höjder med den flygande svensken"...
Den här skylten tyckte jag var rolig för alla som vet vem han är. "If you fall asleep before I'm done, I'm not doing it right".
Vi har gått igenom Olympic Park. Atlanta är en OS-stad förstår ni, den var värd för sommar OS 1996.
I parken mötte vi något sött och skrynkligt med söta små klor.
Ägarna till den lilla valpen var så stolta så. Dom berättade att hunden var en flicka och att hon var 6 veckor gammal och att dom blev ägare till henne igår och att dom har köpt en hundvalpsbarnvagn till den. Hundvalpsbarnvagn, kan ni tänka er va. Vad folk hittar på!
I parken fanns även alla ni där hemma tjusigt representerade i form av den svenska flaggan.
Vi har sett en härlig fontän som barn verkar älska.
Om ni sätter er in i bilderna en stund kan ni nog nästan höra hur härligt alla barnskratt lät.
En flicka fick sig minsann en ordentlig dusch. (Ser ni ner till vänster i bilden? En levande kopia av Berra JR).
Vi har åkt i en lång rulltrappa.
Vi har sett gatukonst. Den här föll jag direkt för. Ett bra budskap med min tolkning.
Så har vi köpt Coca Cola från en sån där automat som gör att kolsyran olyckligtvis nog försvinner. (Coca Cola kommer från Atlanta och huvudkvarteret finns här och det ska vi besöka imorgon).
Så har vi sett staden i mörker och nu är det sent så nu är det dags att sova för att vakna upp med nya friska tag. Vi har en hel de roligt att stå i under morgondagen!

RSS 2.0