konstigalilian -

Bröllopsfest lite spontant.

Den här helgen stavas Karro vilket för mig är en bland dom bästa stavningarna man kan ha på en helg. Vi har sedan i fredags haft mycket kul för oss. Det allra roligaste vi gjorde var att tillsammans delta på hennes storebror Daniels bröllopsfest. Det blev en spontan grej för mig då Karro frågade mig om jag ville med som hennes +1, ynka 60minuter innan det var dags att anlända till festen. Så från att jag tackat ja till den spontana inbjudan tog det cirkus 40 minuter till att Karro och två av hennes bröder och ena brorsans tjej kom och hämtade upp mig. På dom 40minuterna var jag ganska effektiv måste jag säga. Jag hann med att välja outfit, byta om, lägga på smink OCH fixa en bröllopspresent. Tack vare min storasystrar Lollo! För tänk vilken tur att hon har så himla mycket fint i sin inredningsbutik, http://homealalollo.se">http://homealalollo.se">http://homealalollo.se%3C/a%3E">http://homealalollo.se">http://homealalollo.se%3C/a%3E">http://homealalollo.se%3C/a%3E">http://homealalollo.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://homealalollo.se">http://homealalollo.se%3C/a%3E">http://homealalollo.se%3C/a%3E">http://homealalollo.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://homealalollo.se%3C/a%3E">http://homealalollo.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://homealalollo.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://homealalollo.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://homealalollo.se, inte minst saker som passar bra till presenter. Som en fin ljusstake i glas tillexempel. Snäll som Lollo är så hjälpte hon mig med att fixa ihop en mycket fin present till det nygifta, bedårande brudparet. Tack Lollo<3


Bröllopsfesten var himla trevlig! Kärleken rådde och folket som var där var mycket glada och lyckliga. Dock slutade festandet ganska tidigt då både brud och brudgum var rätt trötta. Karro och jag och hennes bror Emil var däremot pigga som mörtar så vi drog vidare till stan för att dra ut på krogen och oj vad kul vi hade! Vi hade det så pass kul att majoriteten av oss inte gick och lade oss förrän klockan 06:30. Precis så skall en spontan natt i trevligt folks sällskap tas!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2742140/images/2012/pic_50685e0dddf2b313c300534f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2742140/images/2012/pic_50685e0dddf2b313c300534f.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2742140/images/2012/pic_50685e0dddf2b313c300534f.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2742140/images/2012/pic_50685e0dddf2b313c300534f.jpg" class="image">


Ny frilla

Idag var det dags för en efterlängtat klippning och färgning av mitt hår! Faktum är att både Lollo, Titus och jag blev fixade av vår absoluta favorit till frisör. Vi hade hela eftermiddagen till vår egen på salongen och det var riktigt mysigt!

Typiskt nog så glömde jag ta bilder på resultaten men Titus lyckades i alla fall fånga en bild på honom och mig med min IPad. Tur att det åtminstone är ordning på en av oss när det gäller sånt. Hur som helst kan jag meddela att vi alla tre är nöjda och glada med våra nya fräscha frillor!


Mästerkocken Micke!

Nästan direkt när jag kom hem till Sverige var min goda vän Micke snabb med att bjuda hem mig, Lollo, Niklas och Titus till sig för en middag. Och hujedamig vilken middag sen! Maten var så himla god och stämningen toppenmysig. Så här såg kvällen ut på ett litet ungefär. 

Micke hade lovat att fira min hemkomst med champagne och han höll vad han lovat. Vi hann knappt innanför dörren innan vi brast ut i en härlig skål. 

Micke hade dukat fint på sin inglasade veranda. Där doftade det ljuvligt gott av lasagne. 

Micke hade lagat en vegetarisk lasagne som var så himla god! Så god att jag blir hungrig bara av att se den på bild, även fast att jag egentligen är mätt. 

Titus fick nys om att det doftade gott och att vi tyckte lasagnen var god så han ville såklart smaka han med.  

Och när han väl fått smakat ville han bara ha mer och mer och mer. Precis som oss övriga. 

När vi ätit upp och blivit fyllda med energi lekte vi Tit-Ut under bordet. 

Titus hos sin bus-Micke som han tycker så mycket om. 
(Måste bara nämna att champagnen Micke bjöd på var så himla god. Köp den ni med nästa gång ni har något att fira eller så). 

Mellan maten och desserten tog Micke sig en thailändska som han så fräckt sa. 

När Micke druckit upp thailändskan kilade han iväg till köket en stund. Sen kom han tillbaka med dom här härligheterna som var så himla goda även dom. Micke är en riktig mästerkock! 

Vi hade så mycket kul att prata om. Man ville liksom aldrig gå ifrån bordet kändes det som. 

Lollo var så himla söt där hon satt i kvällsskenet under en blå filt. 

När vi suttit bra länge efter mat och dessert och pratat och skrattat var det dags att bege sig hem. 

Nästa gång är det Mickes tur att bli bjuden på mat och det ser vi alla fram emot! Inte minst Titus!  
















Lekis-Lilian 6år.

Det kanske inte var så svårt att se vem som var jag bland alla fröna från lekisgruppbilden i förra inlägget. Här har ni mig. Trollungen Lilian 6år.


Gissa vem som är jag.

Illa av mig att säga att jag ska blogga bättre och så blir det glest mellan inläggen i alla fall. Fy skäms för att hålla sina ord är viktigt här i livet! Men det ska bli bättre. Och vad mycket kul ni kommer ha att läsa om sen :)

Så här på kvällskvisten tänkte jag dela med mig av ett foto på min lekisklass från när jag och mina kompisar på bilden var 6år gamla. Jag hittade bilden tidigare idag när jag tittade igenom min fina gamla resväska fylld med minnen och sånt. Kan ni se vem av alla fröna som är jag?...


Fröjdas halva dagen ut i Nora.

Jodå, jag har hunnit med en hel del sen jag kom hem till Sverige. Främst har jag umgåtts med familj och vänner och kommit till rätta i vardagen men jag har även hunnit med saker som att åka till Ge-Kås i Ullared. Så har jag även prickat av en punkt på min 100-saker-jag-vill-göra-innan-jag-dör-lista också. Punkten •Äta Noraglass i Nora! 

Innan hade jag nämligen aldrig ens provat äkta Noraglass, men nu har jag det och så här såg det ut på ett litet ungefär.  

Nora hade jag såklart besökt förr men aldrig det lilla glassparadiset nere vid sjön. Där jag kom att premiär-prova glassen alltså. 

Självklart gjordes detta glassiga besöket tilsammans med Lollo, Niklas och lilla T. 

Efter att ha varit ifrån svenska trädgårdsmöbler ett helt år blev jag nästan lite tårögd av stolarna och borden där dom så rart stod. 

Glassmenyn var skriven på ett gulligt sätt där dom beskrev strösselpinnarna som stiliga. Sånt gillar jag! 

I Nora funkar det som så att dom dagligen har tre smaker man får välja på. Två som är med hela säsongen och en som byts ut varje dag, utan att man i förväg får veta vilken. Om det blir någon glass över efter dagens slut så slängs den bort. Färskt ska det vara! "Dagens smak" under vårat besök var äpple blandat med någon likör. Dom andra två smakerna, som dom haft under hela säsongen, var vanilj och choklad. 

Titus fick ta första tuggan av min glass. 

Familjen glassig! 

Och här har ni bilden då jag äter äkta Noraglass i Nora! Noraglass som var krämig, smakrikt och gudomligt god!   

Härlig bild va! En Lilian som matar sig själv och en Titus i förgrunden och två små tjejer som matar en kanin i bakgrunden. 

När vi avnjutigt våra glassar konstaterade vi att glass-i-Nora är en grej vi gör om nästa sommar igen och så tog vi en liten promenad längst vattnet och på Noras gator. Sen åkte vi hem. 
 
• Äta Noraglass i Nora √

Bettis,Boa,Love,Rufus-besöket!

Under min andra dag hemma på svensk mark begav jag, Lollo, Niklas och Titus oss hem till Storasyster Bettis och hennes familj, som under mitt överrasknings-telefonsamtal kvällen innan sa åt oss att komma på besök, för ett kärt återseende! 

Ett kärt återseende kan man minst sagt säga att det blev! 

Det är ingen idé att jag ens försöker förklara hur underbart det var att få krama om min älskade storasyster Bettis igen, så pass underbart var det!  

Underbara älskade syster! 

Glädje minsann. 

Som tur var hann jag träffa och krama min älskade svåger Boa innan han var tvungen att åka iväg och jobba. 

Härliga Boalitos ♥

Tänk vad det händer grejer på ett år! Love och Rufus hade blivit så stora jämfört med när jag åkte. 

Så hade dom hunnit fått en massa nya leksaker som jag fick leka med. Deras favoriter just nu är action-gubbarna och jag, jag fick vara Captain America. Snällt va! 

Bettis bjöd på svensk husmanskost -Tacos!  

När magarna var fulla gick vi ut och smälte maten på farstutrappan. För vi var ju tvugna att göra plats åt efterrätten...

...som var en hembakad bärpaj med vaniljsås! Plus chokladbollar om man ville. 

Min svåger Niklas är, som ni vet, en riktig fixare. Han grejar och fixar alltid. Lika så under detta besök då han snabbt och lätt snickrade ihop ett flygplan till pojkarna. 

Love och Rufus gick bredvid som lärlingar och hjälpredor. 

När flygplanet var färdigbyggt uppskattades det både av stora och små. Vi flög till USA och tillbaka och till månen och till Ninjago-World. 

Efter en härlig dag fylld med bus tillsammans med människor jag saknat blev det kväll och dags för oss att åka hem. 
















 

Dagen då jag kom hem till Sverige igen!

Den 17 augusti kom jag hem till Sverige igen! Fast, det var inte riktigt vad jag hade sagt till min familj och vänner... Till dom sa jag något i stil med "Den 27/8 är jag hemma i Sverige igen". Vilket i och för sig inte var lögn för jag kom ju att vara i Sverige det datumet men jag lät dom tro att den 28:e var dagen för min hemkomst. För såklart ville jag ju givetvis överraska! Det var bara min storasyster Lollo, hennes man Niklas och deras ettåring Titus som hade fått det sanna datumet för min hemkomst, alltså den 17:e. Ingen annan anade något annat. Inte ens Mamma. Så gissa om hon hade blivit paff när Lollo och Niklas samma morgon överraskade henne med att avslöja att hon skulle med och hämta mig på Arlanda! 

Och gissa om jag blev överlycklig över att få träffa min älskade Mamma, min älskade syster Lollo, min älskade svåger Niklas och min älskade stjärna Titus igen. Efter ett helt år! Efter att ha rest i mångamånga timmar utan knappt någon sömn borde jag egentligen ha varit jättetrött men så fort jag fick syn på mina älsklingar fick jag genast hur mycket energi som helst i kroppen och jag blev piggare än någonsin! 

Det var fantatiskt att få puss och krama om fyra av mina älskade som jag varit ifrån så länge. Extra härligt var det att få krama och hålla i Titus som bara var 1månad när jag lämnade Sverige för USA. 

Efter att rest långväga, Philadelphia-Frankfurt-Stockholm, med enbart flygplansmat i magen var jag vrålhungrig. Och bättre mat än den jag fick kunde jag inte ha fått när vi stannade på en rastpats för att äta en picknick-lunch. Lollo hade gjort en supergod pastasallad. Dom svenska smakerna dansade tango på min tunga och jag njöt till tusen. 

Lyckokaka til pastasallad tänker ni nu. Ja, det var precis vad jag fick! Gulliga Lollo hade sparat en lyckokaka till mig från ett besök dom gjort på en kinarestaurang några veckor tidigare. Och det beror mest på att Lollo och jag för ett par år sedan, då vi var ledsna över att många kinarestauranger lagt av med att servera denna underbara lilla kaka, hade en facebookgrupp där vi uppmanade alla Kinarestauranger runt om i landet att bjuda sina gäster på just lyckokakor. 

Tydligen är det många som kommer resa för att höra mig prata. Trevligt!  

Inte nog med att jag fick en lyckokaka. Jag fick även den mest underbara godispåsen med godis jag älskar! Lollo känner mig innan och utan. 

Efter många pussar och kramar, god mat och prat satte vi oss i bilen för att åka hem till det vi närkingar kallar -Gamla Fina Örebro!
Väl hemma i Närke igen blev det till att överraska en drös av mina nära och kära. Bland annat åkte jag hem till min storasyser Linnéa, Tonye & Teddy och ringde på deras ytterdörr utan att dom hade någon som helst aning om att jag var hemme i Sverige. Överraskade min lillebror med att besöka stället där han var på fest. Överraskade min pappa utanför pizzerian där han var med sin polare. Plus att jag ringde och överraskade med en hel del telefonsamtal. Detta är ögonblick fyllda av kärlek och lycka och som jag aldrig kommer att glömma! ♥





 

Saker och ting på rätt plats.

Jorå, jag börjar känna mig mer och mer hemma här i mitt kära fosterland. Har som sagt haft lite att styra med och resultatet av det är att jag nu känner att saker börjar komma i sin ordning. Två av grejerna jag styrt med har jag två bilder på som ni kan få se. Den ena grejen var att hänga ut hela min garderob på en frisk vädring efter att ha hängt instängd i över ett års tid.
Den andra grejen var att köpa mig en bil. Ett vrålåk(?) som jag kallar Lilla Mörkgrön. Och idag kommer jag komma ännu mer i ordning då min nyinköpta säng ska levereras. Så nu kommer det snart bli full ordning på loftet där jag bor!


I'm back!

Käraste bloggläsare!
Som ni kanske har räknat ut, som ni kanske har anat eller som ni kanske vet så är jag nu hemma i Sverige igen! Efter att ha varit i det stora Amerikat över ett helt år. Jag kom hem för ett par veckor sen sisådär och min hemkomst var en hemlighet som bara min syster Lollo och min svåger Niklas visste om. För självklart ville jag såklart överraska så många av mina nära och kära som jag bara kunde och det lyckades jag rätt bra med. Om ni bara kunde ana hur kul det var att se alla förvånade och lyckliga ansikten och hur underbart det var att torka glädjetårar tillsammans med människor jag älskar. Efter att ha varit ifrån dom så länge!

Sedan jag kom hem har det varit fullt upp. Många att träffa och mycket att stå i så där av har bloggen kommit i skym undan. Men tro inte att jag har slutat mitt bloggande. Nej nej. Ni som vill kan mer än gärna följa mig och mitt liv här på bloggen. Vilket jag skulle rekommendera som tidsfördriv för mitt liv är rätt kul, oavsett vart i världen jag är.

Nu är jag alltså hemma i kära Sverige igen. Det känns både konstigt och bra. Mest bra. Men det är klart att jag saknar alla mina amerikaner borta i väst som ligger mig varmt om hjärtat. Framför allt mina tre underbara små pojkar. Tur som attan att skype finns säger jag bara. Skype och flygplan så att jag i framtiden kan åka och hälsa på dom och skämma bort som med en massa svenskt godis, för det vet jag att dom älskar :)

För första gången på väldans länge kan jag säga -God natt, till er alla samtidigt som jag själv snart ska krypa ner till kojs. För nu befinner vi ju oss i samma tidzon :)
God Natt på er!


RSS 2.0