konstigalilian -

Vad i hela friden!?

Efter att vi suttigt och väntat in notan som alla restauranggäster utom vi tycktes få, till och med de gäster som kom efter oss i ordningen, och efter att vi bestämt oss för en springnota råkade vi springa på något underligt som visade sig bli väldigt bra för oss. Jag ska förklara lite bättre...

Till vår glädje fick Liina och jag se att det pågick något nattligt event inne i en stor konferensbyggnad, som låg granne med ett hotell. Vi beslutade oss för att försöka gå in och kolla läget och se i fall det fanns någon möjlighet för oss att spendera natten i konferensbyggnaden, i smyg. Jag lade märke till att man var tvungen att ha ett biljettband runt handleden för att komma in, men eftersom det inte kostar att försöka planka in så tipsade jag Liina om att rulla ner ärmarna på jackan för att göra ett försök (kriminella som vi nu var). Med raka ryggar och täckta handleder gick vi förbi ordningsvakterna i svarta kostymer som stod och såg viktiga ut vid entrén. Vi kom in utan några som helst problem. Utan att bli stoppade och utan att dom ens sa något till oss. Vilket jag tyckte var mycket märkligt, av ordentliga män som tror sig vara viktiga, i kostym. Än mer märkligt tyckte jag det var att vi inte blev stoppade, och utfrågade vad just vi gjorde där, när vi väl kom in och fick se vad det var för typ av event...


Freakshow!!! Eller, nu tog jag i. Det var ett event för lajvare! Rollspelare. Ni vet såna som klär ut sig till fantasifigurer, pratar fantasispråk och som leker att dom lever i ett tv eller dataspel typ. Hur sjutton kunde Liina och jag komma in där utan att bli frågade om vi hamnat rätt?! Med tanke på att vi, i stort sett, var dom ända som inte var utklädda(uppklädda?). Nåja. Vi svalde det ganska snabbt och istället satte vi oss ner för att spana in läget och se vad det egentligen var som försegick. Folk var galna. Den ena efter den andra i lustig peruk och än lustigare kläder pratade i trans om enhörningarnas förintelse, rymdens möjligheter och jordelivets återkomst samtidigt som många av dom höll i hemmagjorda låtsasvapen gjorda av toalettrullar. Jag hade svårt att hålla mig för skratt. Vart i hela världen hade vi hamnat? Var detta Guds straff för springnotan? I så fall måste jag tacka honom. För ett mer underhållande straff får man leta efter! Hur som haver. Vid det här laget var Liina och jag riktigt trötta. Speciellt Liina då hon verkligen behöver sova. (Hon är precis som en liten tant när det gäller sömn. Hon måste få sova. Medan jag som ni vet kan stanna uppe hur länge som helst men fortfarande vakna runt 8 snåret på morgon. Så det är alltså oavgjort i det där med pensionärsanklagelser när det gäller just Liina och mig. Lika mycket tant båda två. High 5!) Sova var det ja. Eftersom jag vet hur viktig sömnen är för Liina så kom jag på en himla massa bra idéer för just sovställen..



Det första stället vi provade att sova på var gömda under en trapp. Dock kunde vi endast stanna under trappen i ca 15min innan vi blev påkomna av en kvinna som jobbade med eventet. Som svar på frågan till vad vi höll på med mummlade jag till henne att vi låg där och vilade upp oss i väntan på att gå till "space" (då jag tidigare hört några lajvare pratat om att dom skulle till en sal för att delta i "Project Space"). "Okej, ha det så kul" blev kvinnans svar och vi kunde andas ut. (Dock än en gång lite bittra över att hon trott att vi var två lajvare..) Men under trappen ville vi inte stanna. Därför tyckte jag nu att vi skulle förflytta oss till ett genialt ställe. Under borden med dom långa svarta dukarna! Det var så att det fanns en lång rad med ett femtiotal uppradade bord med långa svarta dukar i en våning av trapphuset och jag uppmanade Liina om att välja ett av borden som sovställe medan jag själv kröp under ett bord för att ta en liten tupplur. Liina blev nervös. "Psst! Lilian, kom upp igen. Lilian. Vad gör du? Kom upp" Men jag låg kvar. I ca 20 minuter låg jag kvar. Tills en städande man med en kvast började sopa under just den sektionen med bord som jag låg under...


Och här kom mina Spindelmannen skills till användning! Jag lyckades slingra mig ur situationen och mannen med kvasten finfint. När mannen sopade på ena sidan av bordet tog jag och rullade ut på golvet av andra sidan bordet. Sedan låtsades jag, sittandes ner på huk, att knyta mina skosnören. Dock kom jag i samma sekund på att jag hade mina nya boots utan snörning på mig så jag kände mig lite som en idiot. Men det viktiga i det hela var att mannen med kvasten inte hade sett mig komma fram ifrån bordet vilket jag lyckades med. 10 meter ifrån detta satt Liina på en stol och försökte hålla inne ett asgarv. Hon hade sett allt och hon erkände att hon tyckte det varit skitkul samtidigt som hon varit skitnervös. Själv är jag för trög för att bli nervös. Kanske för att allt alltid verkar lösa sig på ett eller annat sätt för mig? Hur som helst. Efter min första slummer under bordet övertygade jag Liina om hur bekvämt det var att slummra under borden då det både var mörkt och mjukt, på grund av det svarta duktyget och heltäckningsmattan som täckte golvet. Liina, vars ögon nu stod i kors, blev lockad till att prova så vi kröp under ett varsitt bord för lite god och välbehövlig sömn. Denna gång kunde vi sova i ca tjugo minuter för efter det märkte vi att lokalens trapphus och alla salar började att tömmas på folk. Klockan var nu strax innan två på natten och det verkade som att eventet började nå sitt slut.


Attans! tänkte vi. Men det var bara att börja leta sovställe på nytt. Denna gång vandrade vi över till grannbyggnaden, som var ett hotell. Men inte för att checka in i något rum. Nej nej, sånt kostar ju pengar och vi hade ju lyckats klara oss bra från just betalning så varför bryta ett vinnande koncept? Vi resonerade helt enkelt som så att personalen i receptionen inte skulle reagera så mycket om vi slank in, för att leta gömställe, då det fanns gott om utklädda lajvande gäster att fästa blicken på istället för att lägga märke till oss. (Många av lajvarna verkade nämligen spendera sin natt på hotellet). Så Liina och jag smög helt enkelt än en gång med raka ryggar, vilket är viktigt om man inte vill bli påkommen, in till damernas...

Och där spenderade vi sen resten av natten! Tro det eller ej! Vi slutade alltså på damtoaletterna i lobbyn på ett hotell. Vägg i vägg med receptionister som jobbade natt, ovetande om att dom hade två fripassagerare ombord. Vid en sminkbänk (eller vad man ska kalla det) spenderade vi natten. Jag sittandes på bänken och Liina sittandes på en stol. Då och då blev vi avbrutna i vårt försök till att sova i och med att kissnödiga toabesökare kom inknallande. För att folk som kom in på badrummet inte skulle bli fundersamma och misstänksamma över vårat övernattliga beteende så hade vi en täckmantel. Varje gång någon kom in höll vi fejkade konversationer med varandra som löd ungefär så här "När sa du att dom skulle komma? Snart. Sist jag ringde så var dom hos pappa så dom kommer nog om en kvart. Vill du att jag ska ringa igen? Nej, vänta en stund till. Vi vill inte stressa dom" Eller så här "Mår du bättre nu? Eller känns det som att du måste kräkas igen?" Den sistnämnda konversationen var effektiv då den fick besökarna att skynda sig ut från toaletterna och på så sätt blev vi sabbt ensamma igen i ett nytt försök om att sova. Den största utmaningen att försöka låtsats om att vi absolut inte spenderade natten där var när städpersonalen kom in runt tre snåret. Detta var andra gången någon med sopkvast nästan kom på oss. Men bara nästan. Phue! För ute på gatan ville vi inte hamna då vi absolut inte hade någon lust till att frysa. Tacka visste vi vår varma offentliga hotelltoalett!

Blev det någon sömn då? Inte för min del för jag tog självmant på mig rollen att sitta vakt. Liina där emot. Hon intog den här positionen och med den lyckades hon att sova i ungefär två timmar. Hon satte sig ner, lade sjalen över huvudet och så slocknade hon på två sekunder. Tur att jag hade toaletter nära till hands för jag var nära att kissa på mig av det! Och undrar ni om det var svårt för mig att hålla mig vaken är svaret absolut inte! Visst, jag var trött men varje gång jag sneglade åt Liinas håll och fick se henne sitta och sova så här så piggnade jag till av ett asgarv!
PS. Är inte Liina utsökt lik Joppe i "rädda Joppe, död eller levande" där hon sitter? 





Kommentarer
Postat av: Sara

Hahahahhahahahhahahahhahahaha har precis läst alltsammans och dra mig långsamt vad rolig du är, liina också ! Jag är oehört lycklig över att spindelmannen har lärt dig en massa trix ! Han är duktig när de kommer till sånt. Hahaha sen dedär när ni låg under trappen och kvinnan frågade hahah jag får bara fram en massa bilder om hur situationen såg ut x) xD ha en bra dag!!

2012-04-26 @ 11:27:39
URL: http://altelind.blogg.se/
Postat av: Lillan

Maila mig så får du lösen och användarnamn till min blogg. Den kommer vara lösenskyddad ett tag.. kram Linda

2012-04-26 @ 15:50:27
URL: http://lilldogg.blogg.se/
Postat av: Micke Malm

Ett stort smile här efter jag läst inlägget. Kom på en fin fin idé, ni kan göra en komedi film om eran semester tror jag. hihi.

2012-04-26 @ 19:31:50
Postat av: minabrun - photography

sv: okej tack! :D

2012-04-26 @ 20:44:30
URL: http://miinabrun.blogg.se/
Postat av: Lollo

Hahahahahaha!

2012-04-27 @ 04:59:30
URL: http://lilalollo.blogg.se/
Postat av: Lollo

Hahahahahaha!

2012-04-27 @ 05:00:12
URL: http://lilalollo.blogg.se/
Postat av: eva

hahahahaha. kram

2012-04-27 @ 07:33:06
Postat av: Everlasting

Men hahahaha vad busiga ni är då! Hur lyckas du ta dig ur alla konstiga situationer du försätter dig i egentligen?

2012-04-28 @ 13:43:05
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Johanna

Haha lilian! Älskar iden, man lever ju bara en gång! ;)

2012-04-28 @ 21:24:29
URL: http://shoeporn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0