konstigalilian -

Middagsunderhållning a la Martin Timell.

Som vanligt så blev Liina och jag hungriga. Framåt kvällssnåret sisådär.

Liina fick välja matställde då hon var lite trött på den New Orleansiska ( <--jag vet att man inte säger så men jag tycker att det ligger fint på tungan så jag väljer att säga så i alla fall) maten. Hon avskyr allt ätbart som kommer ifrån vatten och eftersom 90% av maten där är just från sjö och hav så valde hon att gå till ett Irländskt ställe för att garanterat och utan problem få i sig riktigt kött som hon kallar det. 

På restaurangens uteservering såg det ut så här om man riktade kameran och blicken lite uppåt. 

Och om man gick lite snett till höger och riktade blicken i normal ögonhöjd så såg det ut så här. 

Vi fick ett bord för två i närheten av en fontän. Jag tyckte att det var så tjusigt att drinken, jag beställt innan maten, matchade så fint med fontänens belysning att jag ville ha in Liina på den här bilden. Drinken är förövrigt en Hurrican som är en känd drink från NOLA. Den har varit känd i många många år, långt innan orkanen Katrina. 

En starter skulle vi ha. Eller Liina ville absolut inte höra talas om det men jag skulle bara beställa in detta. Alligator! Det var första gången jag smakade det och jag kan beskriva det som en seg grej som smakar som fisk och kyckling på samma gång. Inte de minsta gott. Jag tvingade i Liina en bit och hon tyckte inte heller om det. Stackarn... 

I väntan på våra huvudrätter så sa det PangBomKrash! Dörren som hängde precis till höger om mig och som ledde in till köket gick sönder. Gångjärnen brakade ihop bara så där utan förvarning. 

Så tre män kom till undsättning för att klura ut en lösning till problemet. Själv tyckte jag att det var kul att dörren blev ur funktion så jag kunde se in i köket och hålla koll på att dom inte petade snorkråkor i maten. 

Jag tror inte att det var några snorkråkor i min mat, eller om det nu var de så var det goda sådana för maten var mumsig. Friterade potatisstickor och en Muffuletta blev det för min del. Nom nom. 

Liina var nöjd över att kunna beställa in en kyckling som såg ut som en pannkaka, potatismos och kokta grönsaker. 

Under middagen fick vi middagsunderhållning av mannen som lagade dörren. Eller, en tillfällig lagning. Det blev en temporär nödlösning. Dom hängde upp en banderoll med reklam för en öl på som dörr. Allting går. 

Mitt upp i middagen började det brinna i fontänen som vi hade i närheten av oss. 

Och åter igen fick jag be Liina att ställa upp på en än mer matchande bild. Denna gång med mer av hennes röda naglar i bilden också. Detaljer gott folk. Detaljer. 

Om vi åt efterrätt? Klart att vi gjorde. Ni känner väl oss! Jag tog som vanligt något typiskt för staden. Denna gång provade jag Bread Pudding med grädde, pekannötter och kolasås. Härrejösses så gott! 

Liina körde på en Cheesecake med en jordgubbssås så god att man kunde trott Guds änglar skapat den. Typiskt att dom satte dit den där banderollen med ölreklam för dörröppningen innan dom gjort vår efterrätt. För annars hade jag ju kunnat gluttat in i köket och se om det nu var så att det faktiskt var en av Guds änglar som flygit ner för att koka ihop en gudomlig sås. Suck..

Kommentarer
Postat av: Micke Malm

Mums så mycket god mat på bilderna.

2012-04-20 @ 06:25:50
Postat av: Ida

Hahaha, är så underhållande att läsa det du skriver. Verkar som om att du har det underbart där borta! :)

2012-04-20 @ 12:44:23
Postat av: Anonym

mumsmumsfillebabba!!!!!!!!snålvattnet rinner i mungiporna. TOPPENBLOGG

2012-04-20 @ 14:37:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0