konstigalilian -

Katastrofen.

Orkanen Katrina. Slutet av augusti 2005. Människors liv rasade. Tusentals dog.
Än idag står skelett av hus kvar. Man ser dom från vägarna lite överallt så fort man lämnar hjärtat av staden och det får en att bli kall i hela kroppen. Tänk att en stad som är så sprudlande och lycklig kan ha något så här hemskt runt om sig. 
Ser ni att det är något skrivet på husväggen? Det är siffror. Siffror som bland annat berättar hur hög vattennivån var och hur många människor man hittade döda inne i huset. På i stort sett alla hus som finns kvar sedan katastrofen finns även dessa siffror.
Ett hus. Orört sedan sju år tillbaka.
En bensinmack som en gång i tiden var motsattsen till detta.
Men så länge det finns liv finns det hopp brukar man säga! Och visst är det sant! Med mängder av pengar i bidrag och med mängder av hjälpsamma arbetssjälar kommer områden som var drabbade på fötter igen. Familjer som blev utan hus har idag nya, nybbyggda hus.
Dom här husen som ni kan se här är just såna nybyggda hus. En stor hjälp i detta projekt med att se till att bygga nya bostadshus är mr Brad Pitt. Han har donerat en massa kosing för detta. Plus att han efter katastrofen ordnade världens fest i Los Angeles där han bjöd in hela Hollywoodeliten. Festens syfte var att få in så många donationer för staden som möjligt från alla gäster och man kan säga att det blev succé! Pengarna strömmade in. (Nä vad hemsk jag är som fick in en ordvits i detta. Pengarna "strömmade" in..) Dom nybbyggda husen ska förövrigt kunna fungera som båtar om något liknande skulle ske igen. Planen är att dom i så fall ska flyta med ut i vattenmängderna men det hoppas vi aldrig någonsin ska behöva hända.
En liknande vägg som denna fanns under stormen Katrina men den blev helt förstörd. Detta är en ny vägg som funkar som skydd vid översvämningar från floden.
Floden som i mina ögon ligger skrämmande nära husbyn..
Efter att ha fått sig en regäl tankeställare med allt kring stormen Katrina var vi, 20 minuter, senare tillbaka i staden igen där allt är lyckligt och fint.
Och jag måste säga att det var skönt att vara tillbaka i staden och kunna titta upp i träden och se alla pärlor från Mardi Gras festivalen som hölls ett par veckor tidigare än när vi var där. Pärlor som för stunden fick mig att tänka att livet går vidare oavsett vad.
Det var en riktigt bra och intressant busstur som vi spenderade morgonen på.

Kommentarer
Postat av: Ass

Strömmade... fniss fniss



Jag är också en dålig människa :(

2012-04-17 @ 08:20:29
URL: http://baktankar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0